Jong Brabant onnodig onderuit:1-3

En zo loopt Jong Brabant op eigen terrein plotseling een zeperd op tegen Nevelo na een weekendje gedwongen rust (vorige week afgelast). Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg: Jong Brabant was de bovenliggende partij. Ook na rust leek het de goede kant op te gaan. Na 50 minuten scoorde Luuk Robben 1-0. Daarna liep het echter mis voor Jong Brabant, waar slordig spel de overhand kreeg. Eindstand 1-3 door nog een derde tegendoelpunt in de allerlaatste minuut. De sterke competitiestart heeft zodoende een klein deukje opgelopen. Gelukkig zijn er voldoende aanknopingspunten voor een positief vervolg van het seizoen. Komende zondag krijgt Jong Brabant de kans om zich, wederom op eigen veld, te revancheren tegen Elshout SC.

Verdiende overwinning Jong Brabant:2-0

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen HHC uit Heusden, wist Jong Brabant eveneens om te zetten in een verdiende overwinning. Op een mooi moment in de wedstrijd, vlak voor rust, kwam de thuisploeg door een strafschop op 1-0. Christian van der Linden wist zijn tweede ‘elfmeter’ van het seizoen strak te benutten. Tijdens de thee kon het strijdplan enigszins aangepast worden, wat tot meer kansen leidde na rust.Doordat de tweede treffer op zich liet wachten nam de spanning langs de lijn toe. Gelukkig viel de bevrijdende tweede treffer toch nog, nu van de voeten van de nieuwe aanwinst Fara Abdurakhmanov na een fraaie en bekwame assist van de weer speelklare Mattijs Jansen. Volgens trainer Boy van den Bogaard had die tweede goal wel sneller mogen vallen. ” Slordig dat we de voorsprong niet eerder wisten uit te bouwen, kansen daartoe hadden we slimmer kunnen uitspelen”, aldus de hoofdtrainer. En zo werd het voor de Jong Brabanders extra aantrekkelijk om nog even uit te rukken naar Kraanpop. Een prima seizoenstart dus, al is ‘Parijs nog ver’ natuurlijk. En alvast ook een leuke vraag voor de dorpsquiz van volgend jaar: welke speler van Jong Brabant scoorde de eerste twee wedstrijden van het seizoen 2017/2018 twee strafschoppen? Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Blauw Wit ’81.

 

Jong Brabant 1 start competitie sterk:1-5

In een attractieve wedstrijd met veel wilskracht van beide kanten wist jong Brabant in de 20e minuut op een 0-1 voorsprong te komen uit een feilloos genomen strafschop (na een handsbal) door Christian van der Linden. Met iets meer ‘gogme’ had de voorsprong al snel uitgebouwd kunnen worden in het zonovergoten Diessen. Een aantal mooi uitgespeelde aanvallen konden net niet doortastend genoeg worden afgerond. Ook de verdediging speelde vanaf het begin geconcentreerd en alert met keeper Martijn Luijbregts inmiddels als vertrouwde sluitpost. In de tweede helft kwam jong Brabant pas echt los. Al snel werd het dan ook 0-2 door Luuk Robben na een weer goed uitgevoerde aanval. Even leek Jong Brabant nog in de problemen te komen, want de gastheren kwamen onverwachts op 1-2. De Berkel-Enschottenaren toonden echter veerkracht en bouwden de voorsprong met goed verzorgd veldspel en ook snelle en creatieve aanvallen gestaag uit naar maar liefst 1-5, aan ‘gogme’ nu geen gebrek. De doelpunten kwamen daarbij van de voeten van Daan Roeffen en invaller Jeroen van Laak (2x). Bovenal kun je spreken van een mooie teamprestatie en een in alle opzichten zonnige start van het nieuwe voetbalseizoen. Komende zondag speelt Jong Brabant thuis tegen HHC’09 uit Heusden.