Wedstrijdverslag JO10-1

KAMPIOENSWEDSTRIJD

De JO10-1 speelde de eerste ronde in de eerste klasse keurig in de middenmoot maar de tweede ronde (kleine competitie) domineerde onze JO10-1 vanaf de eerste wedstrijd. Met slechts 1 gelijkspel tegen de buren van SVSS kon dit beloften team vandaag kampioen worden thuis tegen Zwaluw.

De wedstrijd

Voor de meesten leden van het team kon het alweer de vierde keer worden om het kampioenschap te vieren dus van zenuwen was deze keer niets merkbaar. Vanaf de eerste minuut combineerde ons team naar hartenlust de bal rond, waarbij je duidelijk de ontwikkeling van dit team kon waarnemen langs de kant. Dit seizoen is er een reuzenstap gezet in positie en combinatiespel en sommige jongens die in eerste instantie moeite hadden met het niveau zijn nu mede bepalend in het beslissen van wedstrijden wat de supporters langs de kant vertrouwen geeft naar volgend seizoen.

De eerste tien minuten kon Zwaluw nog tegenstand bieden maar het wachten was op de eerste goal. De ban werd gebroken door een vrije trap van afstand. Deze werd zuiver in de benedenhoek getrapt door spelverdeler Sasha Rutten, die vandaag in totaal vier goals voor zijn rekening zou nemen. Sinds Sasha centraal vanaf het middenveld speelt is hij zeer dominant in iedere wedstrijd en met zijn speloverzicht en passing zet hij het spel uiteen.

Daarna ging het tempo omhoog en ontstond er nog meer vertrouwen. De goals vielen nu als rijpe appeltjes. Veelal door prachtige combinaties. Spits Thijmen Bertens had meerdere malen een wervelende passeeractie in huis en rondde een aantal keer doeltreffend af wat hem topscorer maakt van zijn team. Één van de mooiste goals van de dag kwam tot stand door Thijmen om in het dak van het doel te schieten vanuit onmogelijke positie. Een knappe prestatie!

Keeper Bart Louer die dit seizoen afwisselend keepte en voetbalde om beurten met Siem van Keep speelde vandaag erg sterk onder de lat en deed zijn bijnaam Kostas Lamprou eer aan met mooie saves en vooral prachtige spelhervattingen. De pechvogel van vandaag Siem moest geblesseerd toekijken maar werd in de vreugde betrokken door zijn maten want zijn aandeel in dit kampioenschap was erg groot (zowel als speler en keeper).

Cas Sebregts speelt de laatste wedstrijden meer vanaf de zijkant en kon wederom een aantal prachtige aanvallen opzetten en verwoestend hard op goal vuren; de specialiteit van deze fysieke speler. Cas brengt iedere wedstrijd enorm veel dreiging met loopvermogen en zijn verwoestend schot met al vele goals tot gevolg. Samen met zijn middenvelders Hugo en Sasha werd de bal continu al in vroeg stadium weer heroverd na balverlies. Zwaluw kreeg geen enkel moment meer grip op de wedstrijd en werden weggetikt. Hugo van Dijck passeerde naar hartelust en voorzag de spitsen van veel assists. Hugo is een echte winger met neus voor het doel. Hij pikt iedere wedstrijd zijn goals mee en is erg belangrijk in het combinatiespel met Sasha, deze twee weten elkaar blindelings te vinden.
Nino Luiten kon zijn stijgende lijn dit seizoen ook kracht bijzetten door vandaag vier keer te scoren. Nino verdient dit seizoen de “mooiste juichen”bokaal. Zijn manoeuvres na een goal zijn een lust voor het oog. En zijn kopgoals zijn een extra wapen voor dit team. Wederom promoveerde hij een voorzet tot doelpunt met zijn hoofd wat je op dit niveau zelden ziet.

Deze reporter vergeet natuurlijk de defensie niet. Teun Dielis en Felix Geraads zijn absoluut onmisbaar voor dit team en dit seizoen erg op elkaar ingespeeld. Het sterke positie kiezen en moment kiezen van Teun om de sliding in te zetten is een enorme kwaliteit en Felix is voor iedere aanvaller een nachtmerrie om tegen te spelen. Deze felle back moet je vier keer voorbij en dan ben je hem nog niet kwijt terwijl hij ook aanvallend een steentje bijdroeg vandaag. Felix heeft de concentratie en focus voortaan te pakken in wedstrijden en daardoor een prachtige groei als voetballer gemaakt.

De eindstand werd bepaald op 12-1 wat meteen duidelijk maakte dat dit team meer dan terecht al zo vroeg kampioen is geworden. En dat werd gevierd. Met muziek langs de lijn na iedere goal (My Little lady!!), champagne, spandoeken en confetti kon dit paasweekend niet mooier beginnen. Trotse ouders en tevreden coaches sierde prachtige foto’s. Koen, Mark en Tjark bedanken we via deze weg nogmaals voor hun inzet en enthousiasme. Jullie bijdrage wordt niet onderschat.

Op naar nieuwe stappen, ontwikkelingen en hopelijk nieuwe kampioenschappen. Maar belangrijkste winst is de saamhorigheid en spelvreugde van deze prachtige gasten. Een team om terecht trots op te zijn en niet alleen als ouder!

 

DE WEG OMHOOG!

Wanneer schrijf je weer eens een verslag werd me gevraagd op een zonnige zaterdagochtend bij Nevelo tijdens een bekerwedstrijd.

Daar was het tot op heden nog niet van gekomen.. Dus met goede voornemens langs het kunstgrasveld tussen ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en veel andere jeugdige JB-leden als toeschouwer om de wedstrijd tussen onze E4 … uhhh JO10-1 te bekijken.

Er is natuurlijk heel veel en  tegelijkertijd heel weinig veranderd afgelopen maanden. De E,F,D enzo bestaan niet meer en we heten nu dus U10.. uhh nee JO10-1 en onze kroost mag  niet meer op kunstgras spelen….uhhh toch maar weer wel.. Whatever!! Onze jongens zijn nog steeds een vast en hecht team, de trainer is nog steeds Koen Dielis en die gasten hebben nog steeds een wilskracht om te winnen van heb ik jouw daar.

En zo kon het gebeuren dat onze JO10-1 stijf onderaan stond na 3 wedstrijden maar na de prachtige wedstrijd van vandaag op een mooie tweede plek bivakkeert in de eerste klasse 07 na 7 wedstrijden. Uit tegen Zwaluw werd in het begin van de competitie nog met 4-0 verloren maar vandaag was alles anders. Want de weg omhoog is een aantal wedstrijden geleden ingezet.

Helaas was onze klasse keeper Siem van Keep niet van de partij vanwege de griep en zo moesten onze jongens met 1 wissel vol aan de bak.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer, met prachtig verzorgd voetbal van achteruit. Vooral de laatste man van Zwaluw sprong in het oog met opvallend kalm en technisch opbouwend voetbal. Na 10 minuten kreeg JB echter de greep op de wedstrijd en werden vele kansen gecreëerd maar nog zonder resultaat. Dit kwam dan ook door de uitstekende keeper (met hoofdbescherming!!! Wat eigenlijk regel zou moeten worden) van Zwaluw.

Vlak voor rust werd weer een mooie aanval van JB heel mooi afgerond door Sasha Rutten die de bal geplaatst in de bovenhoek liet belanden na combinatie spel met de technische Hugo van Dijck, deze twee middenvelders weten elkaar dit seizoen welhaast blind te vinden wat nu ook weer resulteerde in een doelpunt. Deze score was terecht want al een paar keer was Cas Sebregts al dicht bij het openingsdoelpunt met zijn kanonskogels. En Thijmen Bertens had tot dan ook wat pech in de afronding.

Die pech voor Thijmen was op in de tweede helft want hij scoorde op magistrale wijze de 2-1 door met zijn linkerbeen snoeihard de kruising te vinden. Dit was een opsteker want snel in de tweede helft was Zwaluw op gelijke hoogte gekomen door een benutte penalty. Teun Dielis zette een sliding iets te laat in wat een terechte penalty veroorzaakte. Dat was dan ook het enige smetje op zijn wedstrijd want hij speelde weer zeer degelijk in de defensie samen Felix Geraads. Deze bikkel achterin kan voortaan zijn concentratie een wedstrijd lang vasthouden en speelt een belangrijke rol voor de vastigheden in dit team. Zo was onze keeper Bart Louer foutloos vandaag en speelde Nino Luiten met veel dreiging en loopvermogen over rechts. Vele kansen werden afgedwongen maar het afronden hiervan is en blijft een beetje de achilleshiel van dit team. Vele palen en latten zijn geraakt maar het net iets te weinig in verhouding. Zo ook weer vandaag.

Uiteindelijk werd kort voor tijd een bevrijdende 3-1 gescoord door wederom Thijmen Bertens die een mooie steekpass van Sasha koel afrondde. Alle ouders vierden welhaast de overwinning en zag tot ieders schrik Zwaluw terug komen tot 3-2 door een weer een mooi doelpunt.  Het zal toch niet want dit seizoen zijn vele punten verspeeld na een veilige voorsprong. Maar Sasha Rutten gooide de wedstrijd op slot door op mooie wijze de 4-2 vlak voor tijd binnen te knallen. Het feest kon dus gevierd worden met alle supporters die werden getrakteerd op een heerlijke en sportieve pot jeugdvoetbal met prachtige doelpunten. Dat later Taxandria verrassend verloor van rode lantaarn drager Boxtel was voor de stand een meevaller. Daardoor wipte onze jongens over ze heen staan ze dus op plek twee. Vasthouden nu en vooral zo blijven voetballen als vandaag, de teamspirit erin houden en dan hoeven deze jongens van niemand bang te zijn. Dat bewees de wedstrijd tegen het oudere en fysiekere Nevelo vorige week al voor de beker.