Wedstrijdverslag JO10-1

DE WEG OMHOOG!

Wanneer schrijf je weer eens een verslag werd me gevraagd op een zonnige zaterdagochtend bij Nevelo tijdens een bekerwedstrijd.

Daar was het tot op heden nog niet van gekomen.. Dus met goede voornemens langs het kunstgrasveld tussen ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en veel andere jeugdige JB-leden als toeschouwer om de wedstrijd tussen onze E4 … uhhh JO10-1 te bekijken.

Er is natuurlijk heel veel en  tegelijkertijd heel weinig veranderd afgelopen maanden. De E,F,D enzo bestaan niet meer en we heten nu dus U10.. uhh nee JO10-1 en onze kroost mag  niet meer op kunstgras spelen….uhhh toch maar weer wel.. Whatever!! Onze jongens zijn nog steeds een vast en hecht team, de trainer is nog steeds Koen Dielis en die gasten hebben nog steeds een wilskracht om te winnen van heb ik jouw daar.

En zo kon het gebeuren dat onze JO10-1 stijf onderaan stond na 3 wedstrijden maar na de prachtige wedstrijd van vandaag op een mooie tweede plek bivakkeert in de eerste klasse 07 na 7 wedstrijden. Uit tegen Zwaluw werd in het begin van de competitie nog met 4-0 verloren maar vandaag was alles anders. Want de weg omhoog is een aantal wedstrijden geleden ingezet.

Helaas was onze klasse keeper Siem van Keep niet van de partij vanwege de griep en zo moesten onze jongens met 1 wissel vol aan de bak.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer, met prachtig verzorgd voetbal van achteruit. Vooral de laatste man van Zwaluw sprong in het oog met opvallend kalm en technisch opbouwend voetbal. Na 10 minuten kreeg JB echter de greep op de wedstrijd en werden vele kansen gecreëerd maar nog zonder resultaat. Dit kwam dan ook door de uitstekende keeper (met hoofdbescherming!!! Wat eigenlijk regel zou moeten worden) van Zwaluw.

Vlak voor rust werd weer een mooie aanval van JB heel mooi afgerond door Sasha Rutten die de bal geplaatst in de bovenhoek liet belanden na combinatie spel met de technische Hugo van Dijck, deze twee middenvelders weten elkaar dit seizoen welhaast blind te vinden wat nu ook weer resulteerde in een doelpunt. Deze score was terecht want al een paar keer was Cas Sebregts al dicht bij het openingsdoelpunt met zijn kanonskogels. En Thijmen Bertens had tot dan ook wat pech in de afronding.

Die pech voor Thijmen was op in de tweede helft want hij scoorde op magistrale wijze de 2-1 door met zijn linkerbeen snoeihard de kruising te vinden. Dit was een opsteker want snel in de tweede helft was Zwaluw op gelijke hoogte gekomen door een benutte penalty. Teun Dielis zette een sliding iets te laat in wat een terechte penalty veroorzaakte. Dat was dan ook het enige smetje op zijn wedstrijd want hij speelde weer zeer degelijk in de defensie samen Felix Geraads. Deze bikkel achterin kan voortaan zijn concentratie een wedstrijd lang vasthouden en speelt een belangrijke rol voor de vastigheden in dit team. Zo was onze keeper Bart Louer foutloos vandaag en speelde Nino Luiten met veel dreiging en loopvermogen over rechts. Vele kansen werden afgedwongen maar het afronden hiervan is en blijft een beetje de achilleshiel van dit team. Vele palen en latten zijn geraakt maar het net iets te weinig in verhouding. Zo ook weer vandaag.

Uiteindelijk werd kort voor tijd een bevrijdende 3-1 gescoord door wederom Thijmen Bertens die een mooie steekpass van Sasha koel afrondde. Alle ouders vierden welhaast de overwinning en zag tot ieders schrik Zwaluw terug komen tot 3-2 door een weer een mooi doelpunt.  Het zal toch niet want dit seizoen zijn vele punten verspeeld na een veilige voorsprong. Maar Sasha Rutten gooide de wedstrijd op slot door op mooie wijze de 4-2 vlak voor tijd binnen te knallen. Het feest kon dus gevierd worden met alle supporters die werden getrakteerd op een heerlijke en sportieve pot jeugdvoetbal met prachtige doelpunten. Dat later Taxandria verrassend verloor van rode lantaarn drager Boxtel was voor de stand een meevaller. Daardoor wipte onze jongens over ze heen staan ze dus op plek twee. Vasthouden nu en vooral zo blijven voetballen als vandaag, de teamspirit erin houden en dan hoeven deze jongens van niemand bang te zijn. Dat bewees de wedstrijd tegen het oudere en fysiekere Nevelo vorige week al voor de beker.