Wedstrijdverslag JO11-1

Jo11-1 Jong Brabant Jo11-1 Audacia
Zaterdag 8 april

De wedstrijd is ingedeeld op veld 2 wat betekent dat er op echt gras gespeeld gaat worden. Daar zijn zowel Jong Brabant als Audacia aan gewend dus daar zullen we het verschil niet gaan maken. De laatste wedstrijd die tegen Audacia is gespeeld was een bekerwedstrijd op 29 oktober 2016 die met 5-4 werd verloren! Ook dat geeft aan dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Kortom dit beloofd een spannende wedstrijd te worden.

In de kleedkamer wordt door Erwin de opstelling, wissels en wedstrijd tactiek besproken. De aanvoerdersband is deze week voor Lucas waardoor hij ook het wedstrijdverslag mag verzorgen.

Onno en Tycho zijn de eerste reservespelers en kijken gespannen toe als de wedstrijd begint. Al in de eerste minuten is Siemen op dreef en wringt zich met een boog naar rechts vanuit de linker flank naar het doel. Zijn schot is hard en gaat maar net over het doel. Een mooie waarschuwing voor Audacia.

Maar dan lijkt het voorspelbare te gebeuren. Audacia mag een corner nemen vanaf de rechterkant. Doordat er onvoldoende mandekking is kan een speler van Audacia vrij eenvoudig de bal in het doel tikken. 0-1 in de 4e minuut. Maar gelukkig komt Jong Brabant langzaam in de wedstrijd en lukt het in de 6e minuut al om de gelijkmaker 1-1 te scoren. De situatie heeft wat geluk maar de voorbereiding is prima. Een voorzet van rechts door Floris aan Siemen die op links in een vrije positie loopt wordt onderschept door Audacia. Daarbij wordt de bal in het eigen doel gespeeld.

Het spel golft wat heen en weer. Het is nu Audacia die gevaarlijke aanvallen maakt. Maar achterin is vooral Lars de stille kracht die de tegenstander de aanval keer op keer ontneemt. Onno zorgt voor de spelverdeling vanaf het middenveld en maakt het Audacia erg moeilijk van daar uit de bal door te spelen. Voor het doel van Audacia maakt Ivar een acrobatische omhaal die maar net over het doel gaat. De assist was van Floris vanuit de rechterflank. Door de bal vanuit een soort van volley hard in te schieten maakt Siemen het de keeper wel erg lastig. Ivar is alert op de rebound en scoort de 2-1 in de 15e minuut van de eerste helft. Dan begint de spelopbouw van Jong Brabant steeds beter te verlopen. Weer een schot van Siemen dat rechts naast de kruising in de bosjes verdwijnt. Alle aanvallen vinden plaats met een mooie opbouw. Een komische situatie ontstaat na het nemen van een corner. De bal blijft liggen op de buik van een Audacia speler die met zijn rug op de grond vlak voor het doel ligt. Uiteindelijk lukt het Audacia om uit deze wat benarde positie uit te verdedigen. Dan is het tijd voor de rust met een kringgesprek op het veld.

De eerste reserves van de tweede helft zijn Lars en Ivar. Siemen zoekt direct weer de aanval en schiet na een doorbraak de bal hard op de paal. In de 3e minuut is het weer raak 3-1 en lukt het Luuk om de bal onder de keeper door te spelen op een mooie voorzet van Tycho. Kort daarna kan Tycho de 4-1 scoren na een voorzet van Koen die na een lange blessureperiode glorieus zijn rentree maakt. Tycho speelt de bal rustig en beheerst rechts langs de keeper. Nog een gevaarlijke actie uit een goed genomen corner door Onno. Daarbij kopt Floris maar net links naast de paal. Ook Audacia komt nog eens terug en een benauwd ogende cornerbal gaat rakelings voor het doel van Lucas langs. Gelukkig net niet van richting veranderd waardoor het bijna zeker een doelpunt zou zijn geworden. In de 12e minuut na een aantal snelle combinaties lukt het Luuk om zijn tegenstander uit te spelen en de bal laag in de linker hoek te schieten, 5-1. Dan moet aan de andere kant Lucas als keeper in actie komen door een hoge bal gericht op het doel te blokkeren en te vangen. In de 17e minuut lukt het Luuk om bijna een herhaling te maken van zijn vorige doelpunt. 6-1. Het afsluitend doelpunt wordt in de 20e minuut gemaakt door Koen door de bal laag in de hoek onhoudbaar voor de keeper in te spelen. Koen kan daarmee terug kijken op een mooie rentree na zijn blessure. Het zijn drukke speelweken. Zowel op woensdag als zaterdag staan er wedstrijden op het programma. Daarnaast wordt er ook nog eens stevig getraind. Alles met als doel conditioneel fit te zijn om de beste prestaties neer te zetten.

Groetjes van Lucas!

 

18 februari 2017

Audacia JO11-1  –  Jong Brabant JO11-1

Op een iets wat koude zaterdag ochtend, speelden we onze tweede competitiewedstijd tegen Audacia. Op papier zijn we sterker, maar we moeten het zeker niet onderschatten. In het vorige seizoen speelden we ook een keer bijna gelijk tegen dit team, door een paar minuten niet goed op te letten. Dus meteen fanatiek aan de slag!

Onze altijd goedspelende ‘coole’ verdediger Lars moesten we vandaag missen. Hij stond een heerlijk weekendje op de ski’s.

De wedstrijd begon met een gevaarlijke aanval van Jong Brabant. We leken meteen op voorsprong te komen, maar de bal ging naast.

In de vijfde minuut kon Onno een voorzet geven op Tycho  die de bal met een harde trap in de korte hoek schoot. 0-1!

Na 10 minuten weer een schot op goal van Audacia. De keeper stopte de bal maar het was Tycho die alert was en de bal mooi binnen schoot. 0-2!

Vervolgens was het Siemen die bijna 0-3 maakte, maar zijn mooie, harde schot ging net naast.

Na een uitbraak van Audacia kregen ze een vrije trap, dicht bij de goal. Precies een mooie afstand om de bal in een keer binnen te schieten. Dit lukte ze ook bijna. Een ontzettend hard schot volgde en de bal ging als een streep richting de kruising. Lucas sprong, rekte zich uit en tikte de bal over de goal. Een sublieme redding.

Daarna was het gevaar nog niet geweken. Audacia kwam met een mooie aanval richting onze goal, maar de bal ging net naast.

Vervolgens een mooie aanval van Luuk die een paar spelers uitspeelt en Tycho de kans geeft om te schieten. De bal werd door de keeper weggeschoten, maar kwam uiteindelijk bij Onno die (met rechts) binnenschoot. 0-3

Het Jong Brabant publiek kreeg nog een mooie actie van Koen te zien. Na het stoppen van een aanval van Audacia, maakt hij een panna bij de tegenstander om vervolgens met een harde trap Tycho in de aanval te sturen. De aanval eindigde niet in een doelpunt, maar wel in een corner. Het was vervolgens Tycho die de corner schoot richting Floris, die het mooi kon afmaken naar 0-4.

Vanaf nu leek het makkelijk te gaan, maar door een hele mooie aanval van een aanvaller van Audacia die heel sterk aan de bal was, werd het toch 1-4.

Het fluitsignaal volgde. Tijd voor een kopje koffie of thee voor de supporters en wat goede tactische tips van Erwin voor onze de spelers.

In de tweede helft is het Ivar die goed zijn armen gebruikt en voor een mooie aanval zorgt. Hij geeft een mooie pass op Onno die vervolgens hard op goal schiet. Het schot wordt door Ivar van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos is. 1-5!

Meteen volgt een corner, die Ivar neemt. Vele voeten raken daarna de bal, maar hij gaat er toch niet in.

Audacia is niet echt gevaarlijk, maar komt door een eigen doelpunt van Jong Brabant toch op 2-5!

Direct daarna schiet een Audaciaspeler van ver. Een heel hard schot, maar deze gaat gelukkig voor ons hoog over.

Het is vooral Jong Brabant die vervolgens de kansen krijgt op een hogere uitslag. Weer een mooie aanval, waarna Ivar maar net naast schoot.

Floris zorgt er daarna met een perfect pass voor dat Onno er 2-6 van kan maken.

De wedstrijd lijkt gespeeld, maar toch moet Lucas nog een paar keer in actie komen. En dat doet hij heel goed. Hij komt op tijd uitlopen als dat moet en heeft een spectaculaire redding met een mooie duik.

Nu was het Siemen die met een mooi schot bijna schoorde. De bal werd gestopt door de keeper, maar Ivar was er op tijd bij om de bal alsnog binnen te tikken. 2-7.

Een paar minuutjes verslappen, zorgden ervoor dat Audicia er nog 3-7 en 4-7 van kon maken.

De toeschouwers werden nog getrakteerd op een mooie aanval met een een/tweetje tussen Luuk en Ivar. Direct daarna volgde nog een mooie aanval met een opbouw van Luuk, via Siemen naar Ivar. Maar de stand bleef 4-7.

Twee wedstrijden gespeeld en twee gewonnen. Een leuk begin van deze competitie.

Groetjes, Onno van Liempd

 

 

Wedstrijdverslag 10 december 2016

Jong Brabant JO11-1 – ODC JO11-1   2-2 (1-0)

Vandaag stond een vriendschappelijke wedstrijd op het programma tegen ODC uit Boxtel.  Dit is een mooie krachtmeting omdat we in de F1 2x van dit team verloren hebben. We speelden pas om 10.15 uur dus konden we lekker uitslapen.

Na de tactische bespreking van Erwin in de kleedkamer krijgt Luuk de aanvoerdersband aan en gaan  de spelers direct het veld op voor de warming up. Daar is gevraagd om vanaf het begin meteen druk te zetten op de tegenstander. We zijn al snel aan de bal en gaan vol in de aanval, Ivar krijgt meteen een paar kansen.  Na 5 minuten onderschept Floris de bal en passt hem naar Siemen die met een hele mooie actie (bal achter het standbeen) de tegenstander uitspeelt, hij stoomt op en speelt Ivar aan en die rond erg ‘cool’ af 1-0.

Wij blijven kansjes creëren maar het lukt ons niet om te scoren. De laatste minuten van de 1e helft zorgt ODC voor veel onrust en hebben Koen, Lars, Floris en vooral Lucas het erg druk. Maar Lucas weet alles tegen te houden waardoor we met 1-0 de rust in gaan.

De 2e helft begint goed Ivar zet druk Luuk komt helpen en veroverd de bal, waarna er een mooie en snelle combinatie is tussen Ivar en Luuk, Ivar schiet vanuit een moeilijke hoek en scoort de 2-0. Na dit doelpunt dacht de JO11-1 dat ze er al waren maar de spelers van ODC waren naar Berkel-Enschot gekomen om te winnen en gingen er dan ook voor.   Een van ODC speler die via die achterlijn zo door kan lopen zonder dat wij hem aanvallen die scoort via de korte hoek 2-1. Koen onderschept de bal  en speelt deze diep over de rechterkant waardoor  Tycho word weggestuurd die kan een voorzet geven op Luuk maar helaas valt deze net achter Luuk anders hadden we op 3-1 gestaan. Onno krijgt nog een vrije trap maar de keeper en paal redden ODC weer. Het spel gaat op en neer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk zijn. Echter had Luuk de pech dat hij een paar keer te hard werd aangepakt en daardoor de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten.

ODC had het nog niet opgegeven met een mooie actie over de linkerflank werd de bal terug gelegd op hun middenvelder die kon uithalen, helaas werd deze bal van richting veranderd waardoor deze achter Lucas belande 2-2. Dit was balen maar een terechte uitslag.

Volgende week spelen we de RegioCup in SoccerArena in Oisterwijk. Ik zou zeggen kom Jong Brabant aanmoedigen.

Groetjes Luuk van Morkhoven

 

Jong Brabant JO11-1 Helvoirt JO11-1

Zaterdag 11 november

Na een overweldigend en compleet kampioensfeest is het op zaterdag tijd voor de wedstrijd tegen Helvoirt. Het kampioensfeest en huldiging zijn gevierd, vandaag kunnen de mannen het altijd enthousiaste publiek nogmaals trakteren op een mooie wedstrijd.

De belofte van Erwin voor de fantasie opstelling is in de kleedkamer doorgenomen. De goals worden op het veld gezet en de warming up kan beginnen. Helaas kan Luuk vandaag niet meespelen omdat hij ziek is. Het is een verrassende opstelling waarbij nagenoeg niemand zijn vaste positie heeft gekozen. Om 9.00 uur gaat de wedstrijd beginnen waarbij Örjan de rol van scheidsrechter voor zijn rekening neemt.

Al na zo’n twee minuten weet Helvoirt te scoren. Vanuit een voorzet wordt, eerlijk is eerlijk, prachtig ingekopt. Gelukkig lukt het kort daarna om 1-1 te maken door een doelpunt van Lucas. Ivar staat de eerste helft op doel en laat een paar mooie reddingen zien. Na 12,5 minuut wordt Lucas gewisseld voor Siemen. Helvoirt is regelmatig zeer gevaarlijk door hoge voorzetten die voor het doel vallen. Koen werkt ontzettend hard en maakt veel meters. Dan wil Lars even rusten en gaat Lucas weer terug in het veld. Via een pass vanuit rechts via Tycho en Floris komt Lucas recht voor de keeper te staan en kan de bal rechts onder in de hoek binnen schuiven. Het lukt Koen op een prachtige manier de bal uit de lucht te halen en op het doel te schieten. Siemen neemt een corner en geeft Tycho een mooie kopbal op het doel. Weer een mooi schot van Koen. Siemen sprint de graspollen uit het veld. Ook Lars breekt regelmatig door en geeft veel dreiging naar de tegenstander. Onno staat ook zijn mannetje op het veld en voorkomt regelmatig dat Helvoirt kan doorbreken. Floris speelt zich als spits vrij over links en scoort door de bal beheerst in de korte hoek te schieten. Direct daarna stoomt Siemen op via rechts en scoort de 5-1. Maar Helvoirt blijft zich aardig verzetten en komt zelfs weer tot scoren via nummer 10, 5-2. Door een prachtige redding van de keeper van de tweede helft, Tycho, wordt voorkomen dat Helvoirt nog eens kan scoren. Een hard krom schot wordt met één vuist over de lat getikt. Dan volgt nog een keer een hoge corner van Siemen waarbij Floris de bal laag kan inschieten. Hiermee komt de stand op 6-2. Opnieuw lukt het Helvoirt na balverlies van Jong Brabant te scoren. 6-3. Gelukkig maakt Tycho nog een keer een redding en blijft de stand 6-3.

Aanstaande zaterdag wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Zigo JO11-1. Dit belooft opnieuw een spannende wedstrijd te worden waarin de kampioenen zich nog een laatste keer kunnen bewijzen.

Groetjes van Lucas!

 

 

JO11-1 KAMPIOEN!
De ‘E1’ is kampioen.
Op een ijskoude zaterdagochtend in Udenhout werd SVSSS met 1-2 verslagen. Al na 1 minuut was het raak. 1-0 Voor SVSSS uit een corner. Daarna begint een periode van kansen voor Jong Brabant. Ivar, Tycho, Siemen en Floris missen op een haar na het doel. Totdat in de 13e minuut Onno scoort met een goed geplaatst schot. Het stadion trilt, want er is veel publiek meegekomen. Ondertussen raakt Luuk kort geblesseerd en schiet Floris bij een corner op het doel. Lars staat zijn mannetje en schakelt de rechterspits van SVSSS vakkundig uit. In de 1e minuut van de 2e helft schiet Luuk de bal rakelings naast. Daarna raakt hij opnieuw geblesseerd en even later ook Tycho. Meerdere schoten gaan net naast. De schoten van SVSSS worden goed tegengehouden door Lucas. Daarnaast staat Koen op rechts stevig te verdedigen. En zelfs Onno verdedigt fanatiek mee. Ondertussen heeft hij ook nog tijd om uit een vrije trap vanaf 30 meter te scoren. RAAK!!!
Dan wordt het spannend. Kan SVSSS nog scoren of houdt JB de voorsprong vast? De ouders, ooms en tantes, opa’s en oma’s, zusjes en broertjes, vriendjes en vriendinnetjes, allemaal bijten ze op hun nagels, beginnen ze weer met kettingroken, wissen het zweet van hun voorhoofd, kunnen geen woord meer zeggen … totdat het eindsignaal klinkt. KAMPIOEN! Het team van Erwin Duhen en Robert van Morkhoven schrijft geschiedenis als snelle nummer 1, die met 21 punten uit 8 wedstrijden niet meer te achterhalen valt voor de andere teams.
Het topteam gaat op de huifkar het dorp door, eet ijskoud ijs bij cafetaria Eikenbosch, krijgt van honderden inwoners applaus en bloemen, ontvangt medailles van het jeugdbestuur, en friet van de penningmeester.
Wat een dag, die koud begon maar eindigde in de warmte van de altijd oergezellige JB-kantine. Het seizoen is nog jong. Dit smaakt naar meer!

KAMPIOEN!
Floris Janssen

 

 

 

Audacia JO11-1  Jong Brabant JO11-1

Zaterdag 29 oktober

Op de laatste zaterdag van de herfstvakantie waren alle spelers fit en aanwezig voor de Zwaluwen jeugdbeker wedstrijd tegen Audacia uit Moergestel.

Audacia heeft 4 punten en Jong Brabant 6 punten. De wedstrijd vandaag zal bepalen wie bovenaan in de poule gaat eindigen.

Na de tactische bespreking van Erwin in de kleedkamer kunnen de spelers direct het hoofdveld op voor de warming up. Daar is gevraagd om vanaf de 1e minuut druk te zetten op de tegenstander. Er wordt ook direct stevig spel gespeeld. Onno wordt zelfs aangetikt tijdens een kopduel en met de natte spons weer opgelapt. Floris blokt de bal en geeft een goed schot op het doel. Ook Siemen maakt het gevaarlijk voor de tegenstanders door een opening via links. Nog eens gevaar voor het doel van de tegenstander door een hoge corner trap. Maar dan plotseling een counter van Audacia waarbij door het steeds doorspelen van de bal naar een vrije man droog ingeschoten kon worden. 0-1 na 5 minuten. Maar gelukkig kan een minuut later Ivar de gelijkmaker scoren door via een pass van Tycho vanuit de rechterkant hoog in te schieten. Er wordt hard gewerkt achterin waarbij Lars zijn volledige snelheid in moet zetten om de tegenstander te blokkeren.

Vanuit een aanval van Audacia waarbij opnieuw de vrije man aangespeeld wordt ontstaat de 1-2. De bal wordt onder de benen van keeper Lucas doorgespeeld. Maar Jong Brabant vecht zich weer terug in de wedstrijd. Een hard schot van Onno gaat maar net over het doel. Het lukt nog niet om opnieuw te scoren. Door de wissel van Koen en Luuk komt er weer vers bloed in de ploeg. Ivar en Siemen gaan in de wissel. Koen geeft direct een mooie diepte pass maar de tegenstanders zijn alert en fysiek sterk. En dan in de 17e minuut vanuit een pass van Luuk kan Onno met opnieuw een hard en hoog schot de gelijkmaker noteren, 2-2. Even later geeft Onno een mooie lopbal aan Luuk die de bal net niet vanuit de achterlijn in kon spelen. Maar kort daarna komt Luuk midden voor het doel op ca. 10 meter kijkt en knalt de bal gedoseerd in het doel, 3-2 in de 20e minuut!

Maar ook Audacia blijft het doel opzoeken. Een hard schot net over het doel van Lucas voorkomt de gelijkmaker. Lars en Koen proberen er alles aan te doen om de tegenstander niet bij de keeper te laten komen en daarmee de voorsprong te behouden. Na de rust zijn Lars en Onno in de wissel. Jong Brabant maakt een tamme start en Audacia kan daardoor de gelijkmaker, 3-3, scoren. Zelfs door een afspringende bal uit een corner waarop Jong Brabant niet snel genoeg reageert, komt Audacia op voorsprong. Het wordt zelfs 3-5 nadat eerst een aantal spelers en als laatste Lucas wordt omspeeld. Toch lukt het om nog een keer terug te komen uit deze achterstand. Vanuit een vrije trap na een overtreding op Luuk speelt Luuk de bal strak en snel terug op Onno die op afstand midden voor het doel staat en de bal hard in de kruising schiet. Daarmee is de eindstand van 4-5 bereikt.

Aanstaande zaterdag wordt de competitie hervat waarin we opnieuw onze koppositie zullen gaan verdedigen.

Groetjes van Lucas!

 

Uno Animo vs Jong Brabant
1e helft
Na een mooie aanval mist Koen net met een schot uit een voorzet, helaas. Mooie aanval over rechts, Floris schiet over de bal, jammer. Counter Uno Animo 1-0, geen paniek nu zijn de koplopers aan de beurt! Mooi schot van Ivar op de lat en Onno schiet op de paal. Daarna een mooie corner van Onno precies op het hoofd van Floris, hij knikt de 1-1 binnen. Siemen schiet goed op doel, helaas gaat hij er niet in maar Ivar schiet de rebound binnen 1-2. Siemen gaat vanaf de zijkant en schiet hem mooi erin 1-3.

2e helft JB neemt de aftrap.
Snel een aanval met een mooie pass op Siemen en die schiet hem goed binnen 1-4.
Luuk worstelt zich door de verdediging en schiet hem strak in de hoek 1-5! Corner van Tycho naar Onno hij schiet tegen een tegenstander aan daardoor krijgt Siemen een rebound 1-6. Toch nog beetje druk van Uno Animo. Mooie en goede aanval met Siemen, Ivar en Luuk geeft een diepe bal op Tycho en die schiet via de keeper 1-7, het is gedaan. Tycho geeft een diepe bal op Luuk en die geeft een lage voorzet op Onno en die passt hem in de goal 1-8. Na een corner van Tycho legt Siemen de bal terug op Onno en dan schiet Onno van een onmogelijke afstand en daarmee verrast hij de keeper 1-9. Op naar de 10! En dan twee keer een Corner van Tycho precies op hoofd Floris 1-10 en 1-11.

En de gene die altijd zal blijven keepen en proberen niks door te laten gaan is…Lucas, goed gedaan. En de linkspotige verdediger die Floris helpt is…Lars toppie gespeeld. Iedereen heeft hard gewerkt. Maar de trainers hebben ons wel goed geholpen. Dank je wel. We staan nog steeds bovenaan. Volgende keer thuis tegen de nummer drie Were Di, maar eerst volgende week een bekerwedstrijd tegen Audacia. Kom allemaal kijken.

Groetjes Tycho van Kasteren

 

Verslag Helvoirt JO11-1 vs Jong-Brabant JO11-1 op zaterdag 15 oktober.

Na een goede bespreking door onze trainer Erwin Duhen, liepen de spelers van Jong Brabant het veld op met een beetje wedstrijdspanning.
Vanaf het begin van de wedstrijd zette Jong Brabant meteen druk op de bal en op de spelers van Helvoirt. Al snel scoorde Jong Brabant door Luuk met een afstandschot die via de paal naar binnen knalde, 0-1. Jong Brabant bleef druk zetten en even later werd een ingooi van Helvoirt onderschept waarna er een snelle combinatie tussen Ivar en Luuk was zodat Luuk de 0-2 binnen kon schieten. Na een paar minuten was het al weer raak; Onno geeft een dieptepass op Ivar die de bal voorbij de keeper speelt en de 0-3 maakt.
!Rust!
Jong Brabant is in de aanval maar die bereikt het doel niet helemaal maar toch is het een corner. De corner wordt genomen en Floris kopt de bal via de keeper in de verre hoek, 0-4.
Enkele momenten later is het Siemen die goed doorgaat en die een voorzet geeft op Luuk die de bal binnenschiet, 0-5. Helvoirt probeert nog wel aan te vallen maar door het sterk verdedigen van Jong Brabant en het keepen van Lucas lukt het ze niet om te scoren. Daarna begint Jong Brabant weer aan een aanval die met een diepe bal bij Luuk komt die goed en sterk doorgaat en die maakt de 0-6. Nadat een aanval van Helvoirt is afgeslagen rolt Lucas de bal uit naar Onno die Ivar diep stuurt en hij schiet de bal hard en hoog binnen, 0-7.

En daar is het fluit signaal, 0-7, een prachtige wedstrijd ☻

En dat allemaal door Lucas, Floris, Lars, Koen, Luuk, Onno, Siemen, Tycho en Ivar.
Maar ook door de trainers Erwin en Robert en natuurlijk onze supporters.

Ivar Game

 

Wedstrijdverslag 8 oktober 2016 

Jong-Brabant J011-1 is oppermachtig tegen Uni Animo

Onze ogen gingen deze zaterdagochtend langzaam open en na een paar boterhammen geeft de keukenklok al aan dat het tijd is om op weg te gaan naar ons Jong Brabant. De tegenstander Uno Animo staat onderaan in onze poule, maar toch liet trainer Erwin niet doorschemeren dat we hier wel eens met overmacht overheen zouden kunnen walsen. In de kleedkamer krijgt Siemen de aanvoerdersband. Daarna zet Erwin het team zoals altijd op scherp. “Voor de rust wil ik jullie zes keer zien scoren” geeft Erwin met een lach aan. Met deze boodschap gaan de jongens van JB het veld op tegen hun tegenstander uit Loon-op-Zand.

Om precies 9 uur klinkt het fluitsignaal en de klok loopt voor de eerste spannende 20 minuten. Direct is duidelijk dat we oppermachtig zijn. Wellicht hebben de jongens veel opgedaan van de wedstijd van Oranje in de late de avond daarvoor. Al na 6 minuten maakt aanvoerder Siemen de openingstreffer voor JB. JB beheerst al snel de wedstrijd en aan het vele publiek wordt al snel prachtig overspel getoond. De jongens van JB weten elkaar feilloos te vinden en al snel scoort Luuk de tweede treffer, 2-0 voor JB. Uno Animo benut voor de rust nog een kansje, maar in totaal schiet JB in de eerste helft 7 maal de bal in de touwen. Met een tussenstand van 7-1 gaan we de rust in.

Weer terug het veld op fluit scheidsrechter Bram van Keep de tweede helft aan. Direct na de aftrap gaat het spektakel direct verder, kans na kans creëren we en maakt deze wedstrijd tot een echte Brabantse topper. Al in de eerste minuut scoort Siemen de 8-1. De schiettent is nu echt open. De flanken worden behoorlijk goed benut in deze wedstrijd. De druk op Uno Animo is enorm en de eerst volgende is Ivar die scoort na een prachtige assist van Floris: 9-1. Ivar doet dat nog eens en daarna scoort Luuk twee maal, beiden na een strakke pass van Ivar. Lucas sluit de wedstrijd af met een prachtige save en de topper wordt gewonnen met 12-1.

Top gedaan jongens van JB! Een prachtige wedstrijd om te zien. Beelden zeggen eigenlijk meer dan woorden, dus kom gerust kijken naar de toppers van JO11-1.

Siemen en Eric Rossou

 

 

Wedstrijdverslag 24-09-2016 JO11-1 (E1) Were-di – Jong-Brabant 4-2 (1-1)

Vandaag mocht ik aanvoerder zijn, we moesten uit tegen Were-Di.

Wij begonnen erg sterk aan de wedstrijd, maar wisten niet te scoren. Totdat Onno een corner nam, deze werd doorgekopt door Luuk en Floris stond bij de 2e paal en scoorde de 0-1.

Een paar minuten later kreeg Were-Di een corner deze werd slecht door ons weggewerkt waardoor ze gelijk maakten 1-1.

In de rust werden we door Erwin en Robert toegesproken. Onze spits Ivar moest dieper gaan staan en onze buitenspelers Tycho en Siemen moesten hard blijven werken zoals in de eerste helft.

De 2e helft begon veelbelovend, eerst een vrij trap van Onno maar de keeper kon de bal net tegenhouden. Ook een voorzet van Tycho werd door de keeper gepakt.

Were-Di werd beter waardoor Lucas (keeper) Koen en Floris het druk kregen achterin, ze scoorden al snel 2-1 en 3-1.

Luuk mocht een inworp nemen. Hij kreeg de bal terug gespeeld, twijfelde niet en haalde uit, de bal ging over de keeper heen in de kruising 3-2.

We hebben nog alles geprobeerd om gelijk te maken maar het lukte niet.

Were-Di scoorde nog een paar minuten voor tijd met een mooie lob 4-2.

Volgende week gaan we voor de winst thuis tegen SvSSS.

Groetjes Luuk van Morkhoven