Wedstrijdverslag JO12-1

ZATERDAG  18 februari 2017  Jong Brabant JO12-1 – UVV’40 JO12-1:  7-2 (3-1)

Zevenklapper voor JO12-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen UVV’40 op het programma, een voor ons onbekende tegenstander. Gelukkig konden we vandaag weer eens met een compleet team aantreden. Er was deze week goed getraind en zelfs de conditie was stevig op de proef gesteld.
De basiself vandaag aan de start: Joris, Riccardo, Dorus, Ted, Matthew,  Fedde, Ivar, Thyme, Stefan, Olivier en aanvoerder Julian. Vanaf de kant moesten Mees, Jop en Robin hun teamgenoten gadeslaan en aanmoedigen.
Het begin van de wedstrijd was een gelijkopgaande strijd waar de roodwitten langzaamaan steeds meer overwicht kregen. Er werd meer en meer druk gezet op de verdediging. Olivier werd een paar keer de diepte in gestuurd en ook Julian vanaf links kwam soms gevaarlijk in de buurt van de goal van UVV.  De bezoekers wisten echter ook een paar keer gevaarlijk via de zijkanten op te komen en Matthew en Ted hadden hun handen vol aan de snelle buitenspelers. Het was Jong Brabant dat uiteindelijk de score opende. Ivar weet een mooie individuele actie af te ronden door hem in het doel te schieten: 1-0.  Dit smaakte naar meer dachten de jongens  en de druk werd opgevoerd. Vanaf het midden waren het Ivar en Fedde die steeds de bal wisten te veroveren en via Stefan of Thyme de bal richting de voorwaartsen te krijgen.  Tot grote kansen kwam het echter steeds net niet. UVV lukte het zelfs in deze fase de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1.  De roodwitten gingen niet bij de pakken neerzitten en pakten de draad weer op. Inmiddels waren Mees, Jop en Robin binnen de lijnen gekomen. Jop had er zin in want die wist zich in deze periode voor de rust te onderscheiden met een paar prachtige acties. Hij was het uiteindelijk ook die met een prachtig schot de 2-1 weet te scoren.  Een andere invaller zet daarna de ruststand op het scorebord. Mees schiet namelijk de 3-1  binnen.  De ruststand had nog best hoger uit mogen vallen, maar er werd onzorgvuldig met de kansen omgegaan waardoor meer treffers uitbleven.

Doelsaldo wordt opgeschroefd
Waar de eerste helft Jong Brabant niet het beste van zijn kunnen liet zien, maar wel de tegenstander zijn wil op wist te leggen was het in de tweede helft UVV dat dominant speelde en met een prima veldbezetting het de roodwitten zeer lastig maakte. Een aantal roodwitten waren niet goed bij de les en reageerde soms te laat in de duels. Onze doorgaans stabiele verdediging  maakte het zichzelf hierdoor regelmatig moeilijk. Gelukkig was Joris vandaag zeer attent en greep een paar keer prima in. De aansluitingstreffer was dan ook eerder in de maak dan de 4-1. Toch was het Robin die na een hoekschop,  getrapt door Fedde,  de bal als het ware binnenloopt en de bal via de onderkant van de lat in het doel ziet verdwijnen. UVV dringt daarna weer aan en het gevaar komt wederom van de zijkanten. Met name de linkerspits is snel en beweeglijk en sticht steeds veel onrust. Dorus en Riccardo moeten alle zeilen bijzetten. Vanaf rechts is het dan een onverwacht schot wat Joris verraste en hij ziet de bal onder hem doorschieten. Het is op dat moment 4-2. UVV krijgt dan weer hoop en stropen de mouwen op. Het slotakkoord is echter voor de JO12-1 uit Berkel-Enschot die in de laatste 10 minuten eindelijk laten zien wat ze echt kunnen. Met goed veldspel en mooie combinaties worden de rollen omgedraaid en komt UVV er nauwelijks meer aan te pas. Het is aanvoerder Julian die vanuit het midden wordt aangespeeld en zichzelf goed wegdraait van zijn directe tegenstander en hem prachtig in een boog over de keeper speelt 5-2. Kort daarna is het Riccardo die van achteruit komt oplopen en tot het zestienmetergebied weet te komen. Daar haalt hij uit en maakt de 6-2. Het laatste doelpunt wordt gescoord door Mees die hem van een meter of 20 prachtig in de bovenhoek jaagt. Met 7-2 een overtuigende uitslag en wederom drie punten in deze competitie.

Volgende wedstrijd: zaterdag 11-03-2017  10.30 Dongen JO12-1 –  Jong Brabant JO12-1

 

ZATERDAG  04 februari 2017  Jong Brabant JO12-1 – Taxandria JO12-1:  4-3(2-1)

Jong Brabant JO12-1 begint voorjaarscompetitie uitstekend na zwaarbevochten overwinning!

Na een lange winterstop stond vandaag weer de eerste competitiewedstrijd op het programma.
De tegenstander was al een bekende uit de najaarscompetitie en vooraf was duidelijk dat dit weer een spektakel zou worden. De twee teams zijn bijzonder aan elkaar gewaagd was de ervaring al uit de eerste wedstrijden. Ook vandaag werden de toeschouwers weer op een boeiende wedstrijd getrakteerd, waarbij de roodwitten vandaag aan het langste eind trokken door vooral wilskracht te  tonen in de tweede helft.
Met Ted thuis ziek in bed en met Julian als twijfel in verband met een voetblessure was Onno (JO11-1) ingevlogen voor het geval het nodig zou zijn.
Vooraf was het team al gewaarschuwd dat we fel en geconcentreerd uit de startblokken moesten komen. Taxandria is een goed voetballende ploeg met een paar behendige spelers voorin en achterin stabiel en fysiek. De eerste minuten ging het gelijk op en werd er voor elke meter gestreden. Taxandria werd gaandeweg de wedstrijd sterker en speelde positioneel sterk. Met regelmaat stoomden zij op richting Joris die de eerste helft op een geweldige wijze zijn doel probeerde schoon te houden. Met een paar prachtige reddingen wist hij zich in deze fase te onderscheiden als de beste man op het veld. Wat Taxandria ook probeerde, Joris was een sta in de weg. De aanvallen van de tegenstander kwamen vooral via de zijkanten . Robin en Matthew hadden hun handenvol aan de snelle vleugelspelers, terwijl Riccardo alle zeilen moest bijzetten tegen hun sterke spits. Toch waren het de roodwitten die gemotiveerd en met wilskracht bleven knokken voor elke meter. Vanuit het middenveld waren het Ivar een Fedde die gezamenlijk optrokken om onder de druk uit te komen, terwijl aan de zijkanten Mees en Jop hun longen uit hun lijf liepen. De voorwaartsen Stefan en Olivier  werden regelmatig de diepte ingestuurd waarbij helaas een paar keer de vlag omhoog ging wegens buitenspel.  De inzet werd uiteindelijk beloond want de openingstreffer (enigszins tegen de verghouding in) kwam op naam van Riccardo  Mees draait een hoekschop voor het doel en Riccardo knikt hem mooi met zijn hoofd binnen 1-0.
Jong Brabant mocht echter niet lang van de voorsprong genieten want Taxandria maakte de 1-1. De roodwitten hadden vandaag hun zinnen gezet op een overwinning en de laatste fase van de eerste helft was een strijd tussen twee teams die voor de winst gingen. Op slag van rust was het dan toch opnieuw de voorsprong voor jong Brabant. Het was Stefan die de bal na een scrimmage voor het doel in de goal weet te werken 2-1. 

Debuut met een goal
De tweede helft zou net zo spannend worden als de eerste helft. Dorus moest zijn verdediging voortdurend helpen om de tegenstander van het doel af te houden. Voorin had Julian zijn intrede gedaan om te kijken of het zou gaan. Gelukkig kon hij klachtvrij de wedstrijd spelen en was hij meteen een plaag voor de verdedigers van Taxandria. Op het middenveld was vandaag Thyme weer gepositioneerd. Tijdens de oefenwedstrijden in de winterstop heeft hij laten zien ook daar van waarde te kunnen zijn. Taxandria wist helaas snel de gelijkmaker te scoren 2-2. De roodwitten herpakten zich echter weer snel en werden steeds gevaarlijker. Met veel aanvallen door het midden  kwamen ze steeds dichter voor het doel van Taxandria. Ook al speelde Jong Brabant niet zijn beste spel, er werd wel veel strijd geleverd. Thyme raakte helaas geblesseerd en Onno mocht zijn opwachting maken. Het was vandaag de dag van Riccardo want hij wist zijn tweede treffer van de dag te maken. Opnieuw uit een hoekschop knikte hij de bal binnen en stond de 3-2 op het scorebord. Het werd zelfs nog 4-2 voor Jong Brabant. De kleinste man van het veld(Onno) knikte de bal wederom uit een hoekschop binnen. Een mooier debuut op een groot veld kun je je niet wensen!
In de laatste minuut bepaalde Taxandria de einduitslag op 4-3 door nog een bal binnen te tikken.
De eerste overwinning was echter een feit. Goed gedaan jongens!

Volgende wedstrijd: zaterdag 11-02-2017  10.15 Jong Brabant JO12-1 -DSE JO12-1

 

ZATERDAG 26 november 2016 Jong Brabant JO12-1- ODC JO12-1: 4-3(2-2)

JO12-1 wint op overtuigende wijze tegen ODC

Vandaag was het een dag dat de JO12-1 van zich liet spreken. In de voorbijgaande weken lieten ze steeds vaker zien welke kwaliteiten ze hebben en is tijdens het seizoen gebouwd aan de ideale samenstelling op het veld. De gewenning aan het grote veld was ook een belangrijke factor in de ontwikkeling van dit team. De wedstrijd van vandaag tegen ODC had alles in zich waarbij het team liet zien waartoe ze in staat zijn en het menig tegenstander moeilijk kunnen maken.

Vanaf het eerste moment was de gretigheid zichtbaar bij de jongens van Jong Brabant. Met lef en overtuiging werd de tegenstander te lijf gegaan. Daar waar de eerste wedstrijd in eerste instantie voor het team uit Boxtel was en zij met hun veelal fysiek sterke spelers de roodwitten naar achteren drukte , was het vandaag anders. De drang naar voren was enorm en op alle posities werd dit geïllustreerd. De aansluiting van achteruit door Dorus en Riccardo, waarbij zij Robin en Matthew meenamen was uitstekend. Het middenveld met Ivar, Mees en Stefan gaf hun tegenstander op geen enkele wijze de kans een bal rustig aan te nemen. De voorwaartsen met Thyme , Jop en Olivier zetten al vroeg druk waardoor ODC zijn geliefde opbouwspel niet kon spelen. Het was de eerste fase dan ook alleen op de helft van ODC te doen. Spaarzame kansen waren er voor Olivier en Jop, helaas zonder doelpunt.
De eerste, de beste uitbraak van ODC leverde wel meteen een tegentreffer op. Van afstand ploft de bal voor een speler van ODC die de bal in een keer hoog op het doel schiet , onhoudbaar voor Joris. De roodwitten gingen echter niet bij de pakken neerzitten en pakten de draad weer op. Stefan doemde op voor de goal en schiet hem vanaf links op goal. De keeper pareert de bal, maar laat hem los. Olivier laat dit buitenkansje niet liggen en als een echte spits prikt hij hem in het doel 1-1
Kort daarna lukt het ODC door een onachtzaamheid in de verdediging opnieuw van afstand de bal hoog op het doel te schieten. Opnieuw is Joris kansloos op deze hoge bal en staat het 1-2.
Inmiddels hadden Fedde en Ted het veld betreden en het was Fedde die Olivier de diepte in stuurt. Op snelheid weet Olivier zijn tegenstander voor te blijven en schiet hij de gelijkmaker binnen en zijn tweede van de dag:2-2. De roodwitten hadden zelfs nog met voorsprong de rust in kunnen gaan, maar de bal wilde er niet in. De veldbezetting was uitstekend in de eerste helft. Het middenveld heerste op alle fronten waarbij vanaf links Mees met zijn snelle acties regelmatig Thyme de diepte aanspeelde en vanaf rechts was het eerst Stefan en later Fedde die hetzelfde bij Olivier deed.
Vanaf het midden was daar de tandem Ivar – Jop die elkaar met regelmaat wisten te vinden en met mooie acties door het midden gevaarlijk werden. Toch was het bijna ODC die hun derde treffer wist te maken. Joris was echter zeer attent en met een prachtige sliding gleed hij de bal van de voeten van de aanvaller. Hij deed dit ver voor zijn eigen doel en voorkwam hiermee erger.

Als team naar de overwinning

Na rust pakten de roodwitten de strijd weer meteen op en gingen zij op dezelfde voet verder. Het was de verdienste van het team van Jong Brabant dat ODC niet in zijn spel kwam in het begin van de tweede helft. Met veel pressie en duelkracht konden zij niet combineren en met de vooruitgeschoven Stefan ontstond ook veel dreiging naar voren. Een hoekschop vanaf rechts werd zoals gebruikelijk genomen door Mees. Met een prachtige boog draait hij hem naar de tweede paal waar Riccardo klaar stond om de bal binnen te lopen. Dit laatste was echter niet meer nodig want de bal belandde rechtstreeks in het doel 3-2. Kort daarna was het Stefan die de bal van afstand net naast het doel schiet. Een paar minuten later was het Thyme die de bal voor zijn favoriete linker krijgt aangespeeld. Helaas gaat zijn schot net naast. JO12-1 rook zijn kansen en wilden in deze fase de wedstrijd beslissen. Vanaf rechts was het Fedde die na een mooie individuele actie twee verdedigers weet te passeren en de bal van afstand hard op het doel schiet. Het publiek stond al te juichen nadat zij het net zagen bewegen, echter de bal ging in het zijnet en dus geen goal. Kort daarna wordt Stefan de diepte in gestuurd door Fedde. Stefan twijfel geen moment en schiet de bal mooi over de keeper in het doel . Een verdiende 4-2 voorsprong op dat moment. De overwinning was alleen nog geen feit, want ODC deed er een schepje bovenop. Verdedigend stond het team van de roodwitten vandaag ook uitstekend zijn mannetje. Robin was als vanouds weer precies goed opgesteld ten opzichte van zijn directe tegenstander. Vóór hem was het Matthew die op het middenveld aan het bikkelen was en iedere bal wist te onderscheppen. Aan de andere kant was het Ted die met zijn snelheid de aanvaller wist te beteugelen. Ook het centrale duo had zijn draai gevonden vandaag. Gezamenlijk trokken zij ten strijde tegen de spits van ODC die geen enkele kans meer kreeg om op het doel te schieten. Toch lukt het ODC om een derde treffer te maken. Dit was ook het laatste wapenfeit van de bezoekers uit Boxtel. De overwinning werd niet meer uit handen gegeven en was ook dik en dik verdiend. Met 4-3 werd de eerste competitieronde positief afgesloten. Vooral van belang was de wijze waarop de overwinning tot stand kwam waarbij zichtbaar was wat een vooruitgang dit team heeft geboekt, zowel individueel maar ook als team.
Met een aantal aantrekkelijke oefenwedstrijden in het vooruitzicht kunnen we ons daarna gaan opmaken voor de voorjaarsreeks.

Volgende wedstrijd: zaterdag 03-12-2016 10.15 Jong Brabant JO12-1 -FC TOP JO12-1 (vr)

 

ZATERDAG 19 november 2016 Jong Brabant JO12-1- Dongen JO12-1: 0-1(0-1)
Nipt verlies voor JO12-1 !!!

Nog steeds zonder de langdurig geblesseerde Julian (alias Juul) moesten we vandaag aantreden tegen Dongen. De heenwedstrijd werd overtuigend met 0-3 gewonnen, waarbij gezegd moet worden dat de tweede helft de roodwitten nauwelijks over de middenlijn waren geweest en er vooral verdedigd moest worden. Een tegenstander om niet te onderschatten in een competitie met teams die allen aan elkaar gewaagd zijn en de verschillen steeds klein zijn.

Droomstart blijft uit
De roodwitten gingen vandaag furieus van start en had zichzelf een grote dienst kunnen bewijzen door na 5 minuten de wedstrijd misschien al wel te beslissen met het maken van twee doelpunten. Helaas liep alles anders. Al na twee minuten was het Stefan die bijna tot zijn eigen schrik de bal op een presenteerblaadje kreeg van Ivar. Vrijwel voor open doel raakt hij de bal niet lekker en schiet hem naast. Drie minuten later is het Ivar die zelf alleen op de keeper afgaat. Die pakt de bal uitstekend en zorgt ervoor dat zijn team in de wedstrijd blijft. Het lukt Dongen steeds beter om in de wedstrijd te komen en de eerste kansen dienen zich aan. Dongen komt uiteindelijk ook op 0-1 voorsprong. Dit zou tevens de ruststand zijn.

Gelijkmaker blijft uit

De tweede helft moesten de roodwitten op jacht naar de gelijkmaker. Soms zijn er echter van die dagen dat teveel spelers niet in hun niveau halen van wat ze kunnen, zo ook vandaag. Het ontbrak aan overtuiging, samenspel en daadkracht; juist factoren die in de vorige wedstrijd zo naar boven kwamen. Toch moet gezegd worden dat het team wel bleef geloven in de gelijkmaker en in de eindfase van de wedstrijd zelfs het doelpunt wel verdiend had. Thyme schiet hem vijf minuten voor tijd op de paal en twee minuten later is het Jop die oog in oog met de keeper met zijn zwakkere llinkerbeen moest uithalen en net naast schiet.
Uiteindelijk moesten de roodwitten toch met een nederlaag van het veld. Een gelijkspel had er in gezeten, maar dan moet de bal wel in het doel van de tegenstander belanden. Helaas…..
Volgende week het laatste competitieduel tegen ODC in deze najaar competitie. Daarna kunnen we dan de balans opmaken en toewerken naar het tweede deel van dit voetbaljaar.

Volgende wedstrijd: zaterdag 26-11-2016 10.15 Jong Brabant JO12-1 -ODC JO12-1

 

ZATERDAG  12 november 2016  Jong Brabant JO12-1- Oirschot Vooruit JO12-1:  4-6(1-3)

JO12-1 verkoopt zijn huid duur tegen de koploper !!!

Na de desastreus verlopen uitwedstrijd tegen koploper Oirschot Vooruit waarbij fors werd verloren, konden de roodwitten zich vandaag revancheren door in ieder geval meer tegenstand te bieden en het niet tot een monsterscore te laten komen. Waar dit tijdens de wedstrijd wel op begon te lijken door een fikse achterstand, pakten de jongens de handschoen op en brutaal en met overtuiging gingen ze de strijd aan en zat er zelfs bijna een gelijkspel in. Met de uiteindelijke nederlaag kon men in Berkel-Enschot wel leven, want de jongens hebben vandaag hun huid duur verkocht en zijn geen moment bij de pakken gaan neerzitten!

Ondanks de positieve impuls van vorige week leken de jongens de eerste helft toch wat onder de indruk van hun tegenstander en gingen vaak te slapjes de duels aan. Al binnen twee minuten was er de 0-1 achterstand. Iedereen was wakker en dat was ook zichtbaar op het veld. Er brak een fase aan waarin Jong Brabant met goed combinatievoetbal richting de goalie van Oirschot wist te geraken en prima tegenspel bood, iets wat in de heenwedstrijd amper was gelukt. Aanvoerde Olivier (gretig als altijd) mistte wat kracht in de afwerking. Met veel druk op de verdedigers van Oirschot (wat zij lastig vonden) kwamen ze er ook moeilijk uit en ontstonden er kansjes. Ivar was steeds dreigend en vanaf links was het Thyme die de opbouw van de tegenstander probeerde te verhinderen. De uitbraken van Oirschot waren zeer gevaarlijk. Dit team beschikt namelijk over een paar goede voetballers en ook fysiek sterke spelers die met grote passen de oversteek kunnen maken naar voren. Dit zorgde uiteindelijk ook voor de 0-2. Voor rust werd zelfs de 0-3 gemaakt. Hier mochten de verdedigers het zichzelf aanrekenen dat dit doelpunt viel. Door te afwachtend te reageren greep Oirschot zijn kans en schiet de 0-3 binnen. Voor rust kwamen er nog wel kansjes voor met name Stefan. Hierbij wordt hij een keer gelanceerd door Fedde en een keer door Ivar. De keeper stond echter steeds goed opgesteld en houdt zijn doel schoon. Vanaf links was ook vandaag Mees weer in goede doen.

Kort voor rust is er dan toch de aansluitingstreffer. Het is opnieuw Ivar die Stefan alleen voor de keeper zet. In eerste instantie weet de keeper zijn schot te keren, maar in de rebound is het dan toch 1-3. Dit is tevens de ruststand. Al met al een redelijke stand, maar door te afwachtend te spelen en teveel ontzag voor hun tegenstander hebben ze zichzelf tekort gedaan.  De mouwen moesten echt omhoog(ook al was het koud..) de tweede helft.

Opmars in tweede helft levert net geen punt op 

Waar we altijd kunnen vertrouwen op onze stabiele verdediging hadden ze het de eerste helft bijzonder lastig. Door teveel te twijfelen en te zoeken wie hun tegenstander was konden ze ook in de beginfase van de tweede helft geen vuist maken. Waar iedereen hoopte op een tweede goal van de roodwitten om het vandaag Oirschot echt lastig te maken, schieten zij de 1-4 binnen. Een op goed geluk geschoten bal dwarrelt achter Joris in de goal. Jong Brabant lijkt even zijn drive kwijt te zijn en laat zich naar achter drukken en komt moeilijk van eigen helft af. Er volgt zelfs een vijfde goal vanuit een hoekschop die kort wordt genomen. De roodwitten waren even de weg kwijt en niet attent genoeg. Een optimistische ouder riep nog langs de lijn: “het kan gewoon nog”, maar op dat moment leek niets erop dat dit mogelijk zou zijn. De jongens leken het echter wel gehoord te hebben, want vanaf dat moment stond het team op en werd er weer geknokt voor iedere meter. Met veel druk naar voren waren het Dorus en Riccardo die hun mannen naar voren stuwden en  werd Oirschot eens echt aan de tand gevoeld. Vanaf rechts was het Jop die doorgaans bekend staat om zijn draai en kapbewegingen, maar vandaag ook fysiek zijn mannetje stond. Snelle uitbraken vanuit het midden zorgden voor de 2-5. Een prachtig uitgespeelde een-twee door Stefan en Ivar ging daar aan vooraf. De roodwitten kregen geloof en het is uiteindelijk wederom Stefan die voor zijn derde treffer aantekende vandaag en 3-5 op scorebord zet. Oirschot kwam er niet meer uit. Achterin hadden ze ook de vorm weer gevonden.  Ted, Matthew  en Robin stonden hun mannetje aan de zijkanten en Dorus en Riccardo waren weer resoluut in hun acties en schoten de ballen weer hard richting de  voorwaartsen.

De enkele uitbraken van Oirschot werden door Joris steeds goed gepareerd waarbij hij een paar keer de bal uitstekend met een lange trap naar voren schiet. Kort voor tijd wordt het zelfs nog 4-5 door een goal van Mees. Met een leep balletje bediend Thyme Mees vanaf de middenlijn. Die stoomt op en schiet vanaf links de bal hard op doel . De bal beland op de paal maar via de keeper rolt hij in het doel. Met nog een minuut of vijf te gaan zat er een sensatie in de lucht. Lukt het de roodwitten om ook nog de gelijkmaker te maken. De onrust bij Oirschot nam toe, ook aan de zijkant. De over het algemeen toch al enthousiaste vlagger gooide spontaan nog meer zijn vlag omhoog. In de laatste minuten wordt Ivar nog een keer door Fedde de diepte in gestuurd. Op snelheid wringt hij zich langs zijn tegenstander, maar de keeper pakt de bal op tijd. In de tegenaanval lukt het Oirschot alsnog op de 4-6 te maken en is de wedstrijd gespeeld.

Grote winnaar vandaag was het publiek die getrakteerd is op een spannende en aantrekkelijke wedstrijd met twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

Top gespeeld jongens. Met opgeheven hoofd konden jullie vandaag het veld verlaten.

Volgende wedstrijd: zaterdag 19-11-2016  10:15 Jong Brabant JO12-1 -Dongen JO12-1

 

ZATERDAG  5 november 2016  Taxandria JO12-1 Jong Brabant JO12-1:  2-2 (0-1)

JO12-1 toont veerkracht en pakt punt tegen Taxandria

De return wedstrijd tegen Taxandria was vandaag het affiche voor de JO12-1. In de eerste wedstrijd was deze tegenstander met name in de eerste helft oppermachtig tegen onze jongens. De 0-2 nederlaag was destijds dan ook terecht. De progressie die de roodwitten in hun spel aan het maken zijn gaf iedereen wel moed en vertrouwen om Taxandria meer weerstand te kunnen bieden vandaag. Jong Brabant speelde vandaag dan ook een prima wedstrijd en haalde het maximaal haalbare, namelijk een gelijkspel.

Helaas moesten we het vandaag stellen zonder Julian die nog teveel last heeft van zijn knie. Hopelijk is hij er weer spoedig bij. Taxandria zette vanaf de aftrap meteen veel druk op Jong Brabant, maar door goed samenspel wisten de jongens er zich steeds goed uit te voetballen. Dit resulteerde in de eerste minuten al een paar keer voor dreiging op de goal van Taxandria. Echte gevaarlijke kansen wisten zij echter niet te creëren. Vanaf het midden werden de voorwaartsen steeds goed gezocht waarbij Mees vandaag wel een hoofdrol vertolkte en namens Jong Brabant uitgroeide tot man of the match en een  paar keer weet hij Thyme goed te bedienen, maar hun sterke laatste man greep iedere keer tijdig in. Vanaf de andere zijde was het Stefan die een paar keer door Jop en Ivar de diepte in werd gestuurd en vanaf rechts voor het gevaar zorgde. Na ongeveer een minuut of zeven krijgt Fedde het op zijn heupen en probeert hij vanaf het midden de verdediging te omzeilen. Eenmaal in het keepersgebied vergrijpt de tegenstander zich aan zijn shirt en fluit de scheidsrechter resoluut voor een strafschop. Aanvoerder Mees eist de bal op en schiet hem hard onder de keeper door 0-1.  Taxandria neemt vanaf dat moment het heft meer in handen voert de druk op. Echter door hard te werken en positioneel juiste keuzes te maken kon Taxandria niet echt gevaarlijk worden. Dorus leidde de defensie weer als vanouds en Joris was vandaag alert en attent bij alle ballen die zijn richting in kwamen. Mooi zichtbaar is dat de achterhoede met Ted, Robin, Matthew en Riccardo elkaar ondersteunden als dat nodig was. De kleine voorsprong konden we dan ook tot de rust vasthouden.

Magistrale bal van Mees redt punt voor roodwitten 

De tweede helft lukt het Taxandria om het tij te keren. Halverwege de tweede helft namelijk weten zij uit een counter de bal bij de linksvoor te krijgen. Die weet met dit buitenkansje wel raad en schiet hem in het doel 1-1. Taxandria ruikt zijn kansen en kort daarna maken zij zelfs de 2-1. Alles lijkt erop dat we vandaag aan het kortste eind trekken, echter de roodwitten rechten de rug en knokken ervoor om toch een punt mee naar Berkel-Enschot te nemen. Het laatste wapenfeit van Olivier deze wedstrijd (kort voor zijn wissel) bleek een zeer belangrijke. Hij onderschept een bal op het middenveld en speelt Stefan aan. Die wordt op zijn beurt stevig aangepakt en de scheidsrechter geeft een vrijetrap op de hoek van het strafschop gebied. Een mooie plek voor een linkspoot en Mees die toch al lekker in de wedstrijd zat gaat achter de bal staan en schiet hem met een prachtige krul in de bovenhoek: 2-2. Met nog een paar minuten te gaan lijken de roodwitten toch nog loon naar werken te krijgen. De blijdschap was dan ook groot toen het laatste fluitsignaal klonk en Jong Brabant het maximaal haalbare vandaag had weten binnen te slepen. Keurig gedaan mannen!

Volgende wedstrijd: zaterdag 12-11-2016  10:15 Jong Brabant JO12-1 -Oirschot Vooruit JO12-1

 

ZATERDAG  29 oktober 2016  NOAD JO13-1 Jong Brabant JO12-1:  8-1(3-0)

Ondanks ruime nederlaag heeft JO12-1 vandaag karakter getoond!

Vandaag stond de derde bekerwedstrijd op het programma. Wederom tegen een JO13 team die veelal bestaan uit jongens die een jaar ouder zijn. Bij het betreden van het veld door de tegenstander moesten de jongens wel even slikken. Een aantal jongens was niet een maar twee koppen groter. Grappig detail was de tos bij de aftrap waarbij de aanvoerders van beide teams de grootste en kleinste (Ted ) van het veld waren.

Waar Jong Brabant meestal te slap aan zijn duels begint, zaten ze er vandaag meteen bovenop en waren scherp in de duels.  De eerste aanvallen en kansen waren dan ook voor de roodwitten. De druk vanuit het middenveld werd goed opgevoerd en Olivier zijn schot werd maar net door de keeper gepareerd. Ook een aanval door Ivar zelf opgezet krijgt hij niet in het doel. Alle posities in het veld waren goed bezet en het grote fysieke verschil was totaal niet zichtbaar in het veld. Op karakter, inzet en techniek gaven de roodwitten uitstekend partij. Noad was nog niet in de buurt van Joris gekomen. De eerste hoekschop die zij Noad na ongeveer een kwartier spelen kreeg was dan ook de eerste mogelijkheid. Helaas ook meteen een doelpunt. Kort daarna is ook de tweede hoekschop een doelpunt en staan we met 2-0 achter. De koppies gingen echter niet naar beneden en Jong Brabant bleef op zoek naar een doelpunt. Achterin startte vandaag Stefan in plaats van Riccardo. Dit deed hij uitstekend door de spits goed in de greep te houden. Toch wist zijn tegenstander zijn goal te scoren en bepaalde de ruststand op 3-0.

De batterij raakt leeg… 

Ondanks de 3-0 achterstand  mocht het team van Jong Brabant een groot compliment ontvangen van de coach over de wijze van spelen in de eerste helft. Met lef, overtuiging en veel inzet hebben ze laten zien wat ze waard waren. Aangezien de kwetsbaarheid van de tegenstander achterin lag werd Stefan naar voren gepost en werden er achterin risico’s genomen door een op een te gaan spelen. Met de snelheid van Stefan  moest hij voor meer dreiging gaan zorgen. Deze tactiek slaagde in eerste instantie ook in zijn opzet. Stefan werd door Fedde de diepte in gestuurd. Die weet de bal te controleren en hem direct op Mees door te spelen. Mees twijfelt geen seconde en schiet hem mooi langs de keeper 1-3. Even is er de hoop bij de trouwe supporters dat ze het goede spel kunnen omzetten in meer doelpunten, echter binnen twee minuten lukt het Noad om via zijn snelle rechtsbuiten de 4-1 binnen te schieten. Verlies is op dat moment onvermijdelijk. Dit besef lijtk ook bij de spelers door te dringen. Op karakter spelen ze echter de wedstrijd door en blijven vechten voor iedere bal. Er komen zelfs nog een paar kansen, maar helaas zonder een tweede treffer. Het verschil in fysieke kracht wordt nu steeds zichtbaarder op het veld. Ook de tomeloze energie die in het eerste gedeelte van de wedstrijd is gelegd eist nu zijn tol. In korte tijd wordt de uitslag groter met uiteindelijk een 8-1 nederlaag.

Toch was iedereen met een rood-wit hart het er na afloop over eens dat de jongens ondanks de nederlaag met name in de eerste helft prima gespeeld hebben. Goed gespeeld jongens, op naar de volgende wedstrijd!

Volgende wedstrijd: zaterdag 05-11-2016  09.00  Taxandria JO12-1 – Jong Brabant JO12-1

 

ZATERDAG  15 oktober 2016  Dongen JO12-1  Jong Brabant JO12-1: 0-3(0-2)

JO12-1 pakt de overwinning

Met de laatste wedstrijd (nederlaag tegen Oirschot) nog in het geheugen stond vandaag een nieuwe uitdaging op het programma met Dongen als tegenstander. Er was de afgelopen week bijzonder goed getraind en vol vertrouwen betraden de jongens vandaag de prachtige grasmat van Dongen.

De eerste tien minuten was het voor iedereen weer even zoeken hoe te positioneren.  Het  vertrouwde centrale  duo achterin Dorus en Riccardo werden vergezeld door Ted en Matthew. Op het middenveld moesten Fedde, Jop en Ivar de krachten bundelen om de opbouw van Dongen te onderbreken en de voorwaartsen te voorzien van aanvallende impulsen. Julian , Olivier en Thyme stonden op scherp om toe te slaan onder het oog van de eerste wissels Robin, Mees en Stefan.De beginfase was het Dongen wat aandrong richting Joris. Echt gevaarlijk werden ze niet want de aanvallen werden voor het zestienmeter gebied gesmoord. De drie op het middenveld gingen steeds beter samenwerken en trachtten de aanvallers te bereiken. De roodwitten namen steeds meer bezit van de helft van Dongen en de eerste kansjes dienden zich aan.  Na ongeveer een kwartier spelen was het Julian die de diepte in werd gestuurd door Ivar. Inmiddels voorbij zijn tegenstander was het dezelfde verdediger die alleen oog had voor de benen van Julian. Net buiten het strafschopgebied  mocht Fedde aanleggen voor een vrije trap. De aanvallers stonden allen goed gepositioneerd. Fedde trapt de bal richting tweede paal waarna Thyme er als de kippen bij is en hem mooi binnenschuift; 0-1. Het doelpunt gaf vertrouwen en Jong Brabant toonde met vlagen prima veldspel. Dit zorgde zelfs voor de 0-2 nog voor rust. Opnieuw is Thyme alert en schiet hem in het doel. Met een 0-2 voorsprong gaan we de rust in.

Verdediging weet van geen wijken en houdt stand
Dongen had zich voorgenomen om zich niet neer te leggen bij een nederlaag. Met veel druk naar voren probeerden zij een doelpunt te forceren. De verdediging van de roodwitten stond vandaag echter als een huis. Stefan (kom je drie keer tegen), Robin (zeer solide en prima in de opbouw), Riccardo (energiek en met kracht), Dorus (prima rugdekking aan zijn manschappen ervoor) en Ted (vastbijtend in zijn tegenstander en uitstekende voortzettingen) gaven nauwelijks een kans weg. Joris deed vandaag ook weer zeer attent mee en wist elke doorgeschoten bal prima te onderscheppen. Echt gevaar is er voor hem niet geweest en Joris had alles onder controle. Wat Jong Brabant zich kon verwijten deze tweede helft is dat ze soms te weinig doortastend waren. Te voorzichtig werden ballen naar elkaar gespeeld waardoor Dongen te gemakkelijk in balbezit kon komen. Gaandeweg de tweede helft kwamen ze wel wat meer onder de druk uit. Er kwamen steeds meer kansen waarbij Jop (captain vandaag), Ivar en Fedde van afstand eens schot op goal wisten te krijgen en Olivier twee keer oog in oog met de keeper komt maar de verdedigers hem net te snel af zijn. Het slotakkoord vandaag was voor Mees. De tweede helft vanaf rechtsvoor spelend krijgt hij na een afgeslagen aanval de bal in de voeten gespeeld door de keeper van Dongen. Vanaf de rand van het keepersgebied ziet hij de goalie voor zijn doel staan en werkt hem prachtig over de keeper in het doel. Met een 0-3 stand is dan vijf minuten voor tijd de wedstrijd echt gespeeld en zijn de drie punten in de tas.

Volgende wedstrijd: zaterdag 29-10-2016  10.30: Noad JO13-1 – Jong Brabant JO12-1 (bekerwedstrijd)

 

ZATERDAG  01 oktober 2016  Oirschot Vooruit JO12-1  Jong Brabant JO12-1: 8-0 (6-0)

Ondanks flinke nederlaag toont JO12-1 mentale weerbaarheid!!

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Kijkend naar de eerdere resultaten van Oirschot Vooruit was al duidelijk dat het een zware opgave zou worden om hier een resultaat te behalen. Na vandaag werd weer duidelijk dat de jongens duidelijk in een leerproces zitten op het grote veld en dat de tegenstander van vandaag daar al beduidend verder in is. Een flinke nederlaag was het gevolg.

Jong Brabant was in de eerste tien minuten echter totaal niet onder de indruk van zijn tegenstander. Hoewel de mannen uit Oirschot over het algemeen fysiek sterker en groter waren, was het Jong Brabant dat balbezit had en zijn tegenstander flink onder druk wist te zetten. Met vlot combinatiespel kon Oirschot Vooruit alleen maar verdedigen en de bal proberen te veroveren.  Tweemaal wist Ivar Jop te bereiken in het doelgebied, echter de verdedigers waren steeds snel ter plaatse om de kans ongedaan te maken en Joop de scoringskans te ontnemen. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het verder niet. Het was dan ook pas na tien minuten dat Oirschot onder de druk wist uit te komen en richting keeper Joris wist te geraken. Joris, onze altijd stabiele sluitpost verdiend vandaag een compliment. Hij voelde zich totaal niet lekker maar wist van geen opgeven en heeft de hele wedstrijd volgemaakt. Ongelukkig viel bij deze eerste echte aanval de tegentreffer. De bal rolde van de voet van Dorus waardoor ook Joris op het verkeerde been stond en de 1-0 een feit was.  Ondanks het ijzersterke begin leken de roodwitten even uit balans en Oirschot rook zijn kans. Binnen 5 minuten stond zelfs 3-0 (enigszins geflatteerd) op het scorebord.

Zichtbaar aangeslagen na deze derde treffer gingen de koppies toch even hangen. Jong Brabant kwam nauwelijks meer uit de verdrukking en Oirschot liet zien over een paar begaafde voetballertjes te beschikken die ook de veldbezetting beter onder controle had. Het werd zelfs nog voor rust 6-0 waarbij Oirschot een paar fraaie treffers wist te scoren.

Roodwitten geven tweede helft redelijk partij
Het rustsignaal kwam als verlossend voor de spelers en coach.  Het team was worstelend de eerste helft doorgekomen en snakte naar adem. In de rust werden wat omzettingen gedaan in het team en werden de jongens opnieuw geïnstrueerd. Riccardo werd weer achterin geposteerd en daar stond ook Mees vandaag als linksachter en Ted aan de rechterkant. Matthew mocht voor het eerst het middenveld versterken aan de zijde van Fedde en Stefan. De drie op het middenveld zaten feller op de bal en er was meer aansluiting met de voorhoede. Waar de eerste helft de voorwaartsen nauwelijks in het spel voorkwamen lukte dat in de tweede helft beter en lieten Jop, Olivier, Thyme en Julian zich meer zien. Winnen zou geen haalbare kaart meer zijn vandaag, maar de schade beperken en nog iets van de wedstrijd maken was wel een doel op zich. Dat dit team toppers in mentaliteit zijn, lieten zij ook vandaag weer zien. Ondanks de forse achterstand gingen ze er weer vol tegenaan en gaven bij vlagen redelijk partij. Twee tegengoals in de tweede helft waren het resultaat dus in dat opzicht een betere helft. Ook voetballend wisten zij zich beter te handhaven en werd er weer geknokt voor iedere meter. Een eretreffer zat er helaas niet in en een met een grote nederlaag (8-0) moesten zij het veld verlaten.

Jongens op naar de volgende wedstrijd, die gewoon weer begint met 0-0!

Volgende wedstrijd: zaterdag 15-10-2016  10.30: Dongen JO12-1 – Jong Brabant JO12-1

 

ZATERDAG 24 september 2016  Jong Brabant JO12-1 – Taxandria JO12-1: 0-2 (0-2)

Jong Brabant JO12-1 komt kracht tekort tegen sterk Taxandria

Op deze nazomerse dag in september trad het team voor het eerst thuis aan tegen Taxandria. Vorige week werd een sterke tweede helft beloond met de drie punten. Vandaag was het sterkste deel ook in het tweede bedrijf zichtbaar, echter zonder resultaat met uiteindelijk een terechte nederlaag tegen een sterkere tegenstander.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Taxandria had het beste van het spel. De ploeg combineerde goed en behendig. Back Robin had het zwaar tegen zijn watervlugge buitenspeler die hem regelmatig de hielen liet zien. Een switch van kant bracht meer rust in de achterhoede. Klein maar fijn, Ted: maar razendsnel waardoor het gevaar aan de buitenkant enigszins beteugeld werd. Het eerste kwaad was toen al geschied en de 0-1 achterstand stond al op het scorebord. De roodwitten moesten alle hens aan dek zetten en kwamen vaak in de verdrukking. Dorus had zijn manschappen wel weer goed bijeen, echter de voorwaartsen werden nauwelijks bereikt. Met Olivier als krachtpatser op het middenveld en Jop voorin lukte het beter om de bal voorin te houden. Jop legde veel energie in zijn spel en met zijn balvaardigheid controleerde hij regelmatig de bal en was een prima aanspeelpunt. Naast hem speelde Julian weer op de flanken. Zijn rushes en doelgerichtheid brachten hem steeds net niet tot de goal Echte kansen kwamen er dus niet voor Jong Brabant doordat Taxandria een uitstekend voetballende laatste man had die van geen wijken wilde weten. Op slag van rust werd het zelfs nog 0-2. Na verwarring in de defensie van de roodwitten waarbij Riccardo en Matthew (tot op dat moment uitstekende centrale duo ) hun directe tegenstander uit het oog verloren. Die pikte de bal op en schiet hem onberispelijk in de goal. Joris was ook bij de tweede goal kansloos. Dat er niet meer goals zijn gevallen is ook zijn verdienste. Ook vandaag was hij een betrouwbare sluitpost.

Verdiende eretreffer blijft uit
Onder het toeziend oog van assistent trainer Percijn die zijn jongens vandaag niet alleen kwam aanmoedigen , maar ook voorzag van goede coaching tips gingen de roodwitten in de tweede helft in de achtervolging. Taxandria beheerste het positionele spel op een groot veld al beter dan Jong Brabant waardoor de vrije man gemakkelijker werd gevonden. Eigenschap van dit team van Jong Brabant is echter dat ze nooit opgeven en tot de laatste minuut ervoor gaan. Duels werden beter aangegaan en met name op het middenveld werd de slag vaker gewonnen waarbij Fedde een prima tweede helft op mat legde met fysiek sterk en technisch vaardig spel. Ivar, Stefan en Olivier speelden het tweede deel eveneens op het middenveld en men wist steeds vaker de tegenstander vast te zetten. Thyme die regelmatig op scherp stond werd een paar keer de ruimte ingestuurd. Het ontbrak hem aan de laatste eindspurt waardoor de verdediging van Taxandria hem steeds net te snel af was. Ditzelfde was van toepassing op Mees die een paar keer door Stefan werd bediend. Achterin was het zeer solide en gaf Jong Brabant nauwelijks een kans meer weg, De eretreffer bleef helaas uit, terwijl er zeker kansen waren. Thyme mist de goal op een haar, Julian kan hem net niet in tikken en ook Jop mist precisie. De roodwitten hadden in de laatste fase van de wedstrijd duidelijk de overhand en een doelpunt verdiend. Vandaag verliet de tegenstander terecht het veld als winnaar. Hopelijk kunnen de jongens het sterke spel van de laatste fase van de wedstrijd meenemen naar volgende week tegen het ongeslagen Oirschot.

Volgende wedstrijd: zaterdag 01-10-2016 11.00: Oirschot JO12-1 – Jong Brabant JO12-1

 

ZATERDAG 17 september 2016 ODC JO12-1 – Jong Brabant JO12-1: 1-2 (1-0)

Veerkrachtig Jong Brabant JO12-1 knokt zich voorbij ODC

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen ODC. Een competitie waarin ze enkel tegen leeftijdsgenoten spelen en de jongens hopelijk meer aan voetballen toe komen dan in de eerder gespeelde bekerduels. Het zou vandaag een spannende pot voetbal worden waarin vooral de tweede helft deed denken aan de vechtlust die de Ieren op het EK tentoonspreidde. Dat kan natuurlijk ook niet anders met Iers bloed in het team dankzij ‘Matt’.

De openingsyell van het team gaf de mensen aan de zijlijn meteen de indruk dat de jongens gretig waren. Vol overtuiging werd gezamenlijk omarmd de overwinningskreet uitgeschreeuwd.
De beginfase was vooral voor de thuisclub. ODC beschikte over een sterke spits en een sterke midmid. Beide fysiek duidelijk de meerdere van Riccardo en Ivar. Laatstgenoemde had dan ook een zware wedstrijd om zijn tegenstander in bedwang te houden. Dit gold ook voor beide andere middenvelders Fedde en Mees in de eerste helft. Hun conditie werd zwaar op de proef gesteld. De eerste helft was het veelal ODC die gevaarlijk was richting de goal van Joris. Met goed combinatievoetbal wisten zij een paar keer een afstandsschot te produceren, echter Joris stond iedere keer uitstekend opgesteld. De verdediging verdient vandaag een groot compliment , want iedere week raken zij beter op elkaar ingespeeld en ook vandaag stonden zij ijzersterk te verdedigen. Het centrale duo Dorus en Riccardo geeft weinig kansen weg en de backs Ted, Robin hadden hun tegenstanders in de eerste helft aardig onder controle. Ook verdediger Matthew alias Shane Duffy ging steevast onverschrokken zijn duels aan. Voorin waren Stefan, Jop en Thyme gepositioneerd. De voorwaartsen werden een aantal keer prima aangespeeld door onze middenvelders, echter het ontbrak hen aan snelheid om voorbij de sterke en snelle verdedigers te komen. Thyme wist bijna te scoren, maar de keeper wist de bal net voor de lijn te pakken. Aan de andere kant was het uiteindelijk toch ODC die de eerste treffer van dit duel wist te maken. Een mooi afstandsschot verdween in de kruising en was onhoudbaar voor Joris: 1-0. Dit bleek uiteindelijk de ruststand te zijn waarbij de overtuigingskracht van de yell te weinig zichtbaar was deze eerste helft bij de roodwitten. Dit zou de tweede helft anders moeten om in de wedstrijd te blijven en het ODC moeilijk te maken

Jong Brabant stroopt de mouwen op
Tijdens de rust werd het strijdplan doorgesproken en stapten de jongens met vertrouwen het veld weer op. Julian mocht nu ook zijn opwachting maken in de tweede helft. Na een rustperiode de afgelopen week startte hij vanaf de linkerflank daar waar hij normaliter in de spits staat. Al snel werd duidelijk dat hij zich daar lekker voelde en al snel veel druk op de verdedigers zette. Met een aantal lange rushes aan de zijkant stichtte hij veel gevaar. Olivier in de eerste helft al ingevallen op de spitspositie was eveneens een plaag voor de verdediging. De roodwitten waren duidelijk de tweede helft begonnen om hier de winst te pakken. Duels werden weer aangegaan en steeds beter zocht men de vrije man. De overtuiging van de yell was nu wel zichtbaar op het veld en ODC kwam er nauwelijks meer uit. Fedde, Ivar en Stefan kregen het middenveld in handen en met felle en aanvallende acties kon ODC moeilijker richting Joris komen. Ballen werden veroverd en de aanval werd ingezet. De roodwitten zochten steeds meer de combinaties en dit leidde uiteindelijk ook naar de gelijkmaker. Vanaf de rechterkant waren het Ivar en Fedde die een mooi een-tweetje opzetten en waarbij Ivar de bal voor het doel schiet. Julian kan de bal net niet in het doel krijgen met een halve omhaal , maar Olivier is er als een echte spits wel bij en prikt hem in het doel: 1-1. Op dat moment een verdiende gelijkmaker en de wijze waarop de jongens terug liepen gaf de meegereisde toeschouwers hoop op meer. Jong Brabant kreeg het gevoel dat er meer te halen was. Er brak een fase aan waarin er geen kans meer werd weggegeven. Ted was zijn tegenstander (een kop groter ) steeds te snel af , Aan de andere kant was het Matthew die robuust en stevig zijn duels wist te winnen. Dit alles onder leiding van captain Dorus die zijn crew soeverein dirigeerde en ondersteunde. Robin was op dat moment zijn voorstopper en had de sterke spits in de tang zitten. Voorin werden steeds meer kansen gecreëerd en een treffer kon nauwelijks uitblijven. Stefan had weer energie en lucht voor drie en stoomde regelmatig op. Julian was dichtbij een treffer, maar zijn schot mistte kracht. Ook Fedde en Olivier krijgen scoringskansen , maar weten beide niet te scoren. Het is Julian die na afloop toch als matchwinner van het veld gaat. Na een mooie actie van Jop kan hij de bal na een scrimmage hard in het doel schieten:1-2. Met nog ongeveer tien minuten te gaan brak een spannende fase aan. Jong Brabant knokte echter voor elke meter en Joris wist zijn doel schoon te houden. Het gejuich van de spelers na het laatste fluitsignaal was mooi om te zien. Met de spirit van dit team lijkt het wel goed te zitten. Zij vieren de overwinning als iets wat ze samen voor elkaar hebben gekregen. Goed gedaan jongens. De eerste drie punten zijn binnen!!!

Volgende wedstrijd: zaterdag 24-09-2016 11.15: Jong Brabant JO12-1 – Taxandria JO12-1

 

ZATERDAG  10 september 2016  Were-Di JO13-1 – Jong Brabant JO12-1: 5-0  (4-0)

Bekerverlies tegen fysiek sterker Were-di voor JO12-1

Na de start vorige week tegen Helvoirt in de bekercompetitie stond vandaag opnieuw een zware opgave te wachten tegen een hoger ingeschat Were-di. Opnieuw jongens die veelal al een jaar het grote veld verkennen, maar vooral zichtbaar ook fysiek verder dan de meeste van Jong Brabant waren. De wedstrijd van vandaag was voor de roodwitten dan ook vooral kijken wat mogelijk is en ontwikkelen op positionering  zodat het team klaar is voor de competitiestart een week later.

De eerste helft kenmerkte zich door een eenzijdig beeld. Were-di die vooral aan het aanvallen was en Jong Brabant dat alleen bezig was met verdedigen. Dit deden ze bij vlagen met verve. Ondanks het fysieke verschil gingen de roodwitten op alle fronten de strijd aan en lieten zich niet uit het veld slaan door dit verschil. Duels werden steevast aangegaan en er stond echt een team te spelen die elkaar daar waar nodig assistentie verleende. De voorsprong die Were-di bij de rust (4-0) had opgebouwd was terecht (mogelijk wat aan de hoge kant). Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Jong Brabant ook nauwelijks bij de goal van Were-di is geweest. Toch werd Jong Brabant niet weggespeeld en bleven zij een poging doen om voetballend onder de druk uit te komen. Met een ruime achterstand mochten de jongens even uitrusten en het vochtgehalte weer op peil brengen op deze warme zaterdagochtend.

(Bijna) gelijkspel in de tweede helft
De tweede helft gaf een ander beeld dan de eerste helft. Waar de eerste helft de roodwitten vooral achter de feiten aanliepen en totaal niet aan voetballen toe kwamen was dat in de tweede fase van de wedstrijd echt anders. De jongens leken minder onder de indruk en de schroom werd van zich af gegooid. Posities werden beter gehouden. Mooi om te zien dat zelfs de voorwaartsen terugkwamen om te verdedigen.

Echt gevaarlijke kansen van Were-di bleven uit en in het laatste kwartier werden de roodwitten zowaar brutaal door vaker op de helft van de tegenstander te voetballen en met goed combinatievoetbal richting het doel van Were-di op te schuiven. Een paar afstandsschoten tot gevolg, echter met te weinig kracht om echt gevaarlijk te worden. In de slotminuut scoort Were-di toch nog een doelpunt waardoor het gelijkspel in de tweede helft net niet behaald werd. Toch kunnen de (wederom ) vele toeschouwers uit Berkel-Enschot  trots zijn op de jongens met het vertoonde spel tegen deze fysiek sterkere tegenstander.

Volgende wedstrijd: zaterdag 17-09-2016: 11.15 ODC JO12-1 – Jong Brabant JO12-1


ZATERDAG  3 september 2016 
Jong Brabant JO12-1 – Helvoirt JO 13-1 : 3-3 (3-1)

Jong Brabant JO12-1 geeft voorsprong uit handen, maar speelt verdienstelijk gelijk

De zomervakantie is voorbij en het voetbalseizoen is weer begonnen. Veertien jongens staan te trappelen om aan hun eerste wedstrijd op het grote veld te beginnen. Het team bestaat namelijk uit allemaal eerstejaars (voorheen D-pupillen). Door de nieuwe naamvoering van de KNVB  heet dit team de JO12-1 . Tijdens de vakantie is er al een paar keer getraind met een gedeelte van de selectie, maar vandaag was het team compleet. Op een nieuw formaat veld, andere regels en een andere samenstelling van het team  treden ze vandaag aan tegen de JO13-1 van Helvoirt. Dat de roodwitten van JO12-1 kunnen voetballen hebben ze al bewezen in het afgelopen jaar, echter voetballen op een groot veld vraagt andere kwaliteiten en inzichten van de spelers.

De wedstrijd van vandaag staat in het teken van de bekercompetitie. De JO12-1 heeft het niet getroffen, want speelt alleen maar tegen JO13-1 teams (voorheen D1). Wel een uitstekende gelegenheid om te testen wat de krachten zijn van dit team voordat de competitie begint.

Na een korte uitleg over de spelwijze en opstelling aan de spelers kon de warming-up beginnen. Klokslag negen uur klonk het eerste fluitsignaal van dit seizoen voor de JO12-1.

De eerste minuten was het voor iedereen zoeken naar zijn directe tegenstander. De verdediging bestaande uit Dorus, Riccardo, Matthew en Ted hadden al snel hun posities ingenomen en bleken in de eerste helft standvastig en een uitstekende barricade richting hun keeper Joris. Het middenveld met Ivar, Fedde en Stefan mochten meteen hun conditie testen, want op dit grote veld was het toch wel iets meer lopen dan het afgelopen jaar. Voorin werd gestart met spits Olivier en op de vleugels Thyme en Mees. Jop, Julian en Robin mochten halverwege de eerste helft hun opwachting maken. Fysiek was Jong Brabant duidelijk de mindere, echter in de eerste helft was daar weinig van te zien. Na een minuut tof vijf leek de spanning verdwenen en gingen de roodwitten er lustig op los combineren. Met veel passie en gedrevenheid gingen de jongens brutaal op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er ook door Olivier. Na een mooie pass van Ivar omspeelde Olivier als een echte spits de keeper van Helvoirt en schiet hem hard in het doel 1-0.  Wie dacht dat dit een toevalstreffer was had het mis. Het team positioneerde zich uitstekend en op alle fronten werd Helvoirt afgetroefd. Zelfs Joris hield zijn doel schoon met twee prachtige reddingen. De voorsprong werd zelfs nog groter. Na een combinatie tussen Fedde en Ivar was het Ivar die zijn tegenstander in het 16 metergebied uitspeelt en hem in de uiterste hoek schiet 2-0. Met Jop, Julian en Robin inmiddels in het veld gingen de roodwitten door met hun aanvalsdriften.  Kort daarop komt zelfs de 3-0 op het scorebord. Mees wordt na een actie gevloerd in het keepersgebied en de scheidsrechter besluit tot een penalty. Mees legt zelf aan en schiet de bal in de goal. Kort voor rust lukt het Helvoirt om iets terug te doen. De bal komt voor de voeten van de spits die hem hoog in het doel schiet,  onhoudbaar voor Joris. 3-1 is ook de ruststand.

 

De rollen zijn omgekeerd
De tweede helft waren de rollen in de eerste fase omgekeerd. Helvoirt had een aantal tactische omzettingen gedaan waar de roodwitten het moeilijk mee hadden. Toch bleven de jongens uitstekend overeind en boden voortdurend weerstand. Twee voor Joris onhoudbare ballen verdwenen echter in het doel waardoor Helvoirt de stand weer had gelijkgetrokken. Een spannende slotfase brak aan waarbij niemand kon voorspellen wat de einduitslag zou worden. Zowel Helvoirt als Jong Brabant kreeg zijn kansen waarbij vooral de roodwitten voor veel gevaar zorgden aan de kant van Helvoirt en de winnende treffer eigenlijk had moeten maken. De einduitslag is uiteindelijk 3-3 waarmee beide teams tevreden waren.  De vele toegestroomde toeschouwers met een roodwit hart hebben vandaag gezien dat de JO12-1 van Jong Brabant een leuk en goed voetballend team is met perspectief voor het komende jaar.

Volgende wedstrijd: zaterdag 10-09-2016: 11.15 Were-di Jo13-1 – Jong Brabant JO12-1