Zware seizoenstart voor JO13-1

Zaterdag 09 september 2017  RBC JO13-1  –  Jong Brabant JO13-1  6-0(4-0)

Het seizoen 20-17-2018 is weer van start, zo ook voor de JO13-1 van Jong Brabant.

De spelers en de staf zijn bekend en de eerste wedstrijden zijn al weer gespeeld.  Het team bestaat uit spelers van  het team JO12-1 van vorig seizoen: Joris, Riccardo, Dorus, Stefan, Ted, Fedde, Ivar, Mees, Jop, Olivier aangevuld met drie talenten  uit de JO11-1: Onno, Floris en Luuk die rechtstreeks hun opwachting maken in de JO13-1 en Sep die terugkeert op het vertrouwde nest .

Coaches Mark en Harm zijn in hun nopjes met deze jongens en hebben de opdracht om van deze individuen een team te maken dat zijn mannetje kan staan in de hoofdklasse.  De eerste wedstrijden (één vriendschappelijk en twee bekerwedstrijden ) zijn pittige partijen geweest tegen zeer sterke tegenstanders. Twee teams die divisie gaan spelen en een team wat ook uitkomt in de hoofdklasse. Als ze nog niet met twee voeten op de grond stonden, is dat nu wel het geval. Toch moet gezegd worden dat de jongens ook al hebben laten zien dat ze echt wel wat in hun mars hebben en stapje voor stapje groeien ze richting de competitie om op 23 september er te staan voor de eerste competitiewedstrijd.

Afgelopen zaterdag was in de aanloop naar de competitie  zelfs een echte wedstrijd in het stadion van RBC. De bekerwedstrijd  tegen RBC JO13-1. Stond op het programma. Zij hadden hun eerste wedstrijd met 10-0 gewonnen, dus een zware opgave stond vandaag te wachten. Aangekomen in de kleedkamer , waar ieder zijn eigen stoeltje en douche (niet onbelangrijk) heeft,  waren de mannen toch al wel onder de indruk. Nadat de jongens de tactische instructies hadden ontvangen mochten ze door de spelersingang het veld betreden om aan de  warming-up te beginnen. Na de warming-up mochten de spelers zich opstellen in de spelerstunnel om vervolgens samen met de jongens van RBC onder begeleiding van het RBC lied het veld te betreden. Dit alles onder luid applaus van de meegereisde supporters uit Berkel– Enschot.

Klokslag 12.30 start de wedstrijd en is al snel duidelijk dat we tegen een bijzonder technisch vaardig team spelen. Meteen werden we met de rug tegen de muur gezet  en moesten  de roodwitten alle zeilen bijzetten om geen tegengoal te incasseren. Positioneel was het voor de jongens ook nog zoeken en kreeg RBC veel ruimte om te voetballen.  Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 die wat ongelukkig werd weggegeven.  Jong Brabant probeerde wel onder de druk uit te spelen, maar kwam moeilijk van de eigen helft af. Toch lukte dat een keer met bijna zelfs de 1-1 tot gevolg. Een hoekschop wordt ingekopt door Floris die zeer attent door de keeper van RBC van de lijn wordt gehaald. De roodwitten hadden de eerste helft verder weinig in te brengen en RBC weet de score uit te bouwen tot 4-0.

Gelukkig was er na rust een iets ander beeld van de wedstrijd.  Jong Brabant beet meer van zich af en er was meer strijd op het veld zichtbaar. Er werden meer duels gewonnen en een paar keer kwamen de roodwitten er goed en snel uit. Olivier kwam zelfs een keer oog in oog met de keeper, echter die stond ook deze  keer zeer oplettend te keepen en weet de bal tot hoekschop te keren. De tweede helft lukt het RBC nog om te scoren waarbij zij twee maal vanuit mooie combinaties het doel weten te treffen en de einduitslag van 6-0 op het scorebord zetten. Al met al een bijzondere ervaring voor onze jongens waarbij duidelijk zichtbaar was dat ondanks de nederlaag het team stapjes aan het maken is en zich aan het klaarstomen zijn voor de competitiestart.

Veel succes jongens!!!

 

Volgende wedstrijd: zaterdag 16-09-2017  11.30 Jong Brabant JO13-1  – Alliance JO13-1 (beker)