Wedstrijdverslag JO13-1

Zaterdag 11 november 2017 Zwaluw JO13-1 – Jong Brabant JO13-1   8-0 (5-0)

JO13-1 heeft totale off-day tegen goed voetballend Zwaluw.

Vorige week (04 november) behaalde de JO13-1 van de roodwitten helaas geen punten. Nadat het in de competitie thuis nog ongeslagen was lukte het deze keer niet om de winst in Berkel-Enschot te houden. Waar in de eerdere thuiswedstrijden de kansen steevast werden benut lukte dat helaas deze keer niet. Dat werd het team fataal doordat de tegenstander (Geldrop) zijn goals wel maakte en er nipt werd verloren met 2-3. Beide goals van Jong Brabant kwamen op naam van Luuk

Vandaag moesten we op bezoek bij Zwaluw uit Vught. Het team stond derde op de ranglijst en behaalde prima resultaten. De jongens werd gemeld dat ze top moesten zijn en de huid duur moesten verkopen om hier resultaat te halen. Unaniem waren ze het erover eens dat de mouwen zouden worden opgestroopt. Het bleek uiteindelijk een wedstrijd om snel te vergeten en waarbij iedereen met een rood-wit hart zich afvroeg wat er vandaag toch met de jongens aan de hand was.

We kunnen dan ook kort zijn over de wedstrijd van vandaag. Jong Brabant begon optimistisch. Speelde met druk naar voren en creëerde zelfs een klein kansje. Zwaluw beschikte echter over een paar zeer vaardige spelers op het middenveld en ook voorin en hebben achterin een paar stevige heren staan als slot op de deur. Al snel namen zij het heft in handen en waar de kracht doorgaans ligt van de roodwitten , namelijk duelkracht en teamspirit was daar vandaag te weinig van te merken. Het was tegelijkertijd ook de verdienste van de tegenstander die van de 10e tot de 25e minuut onze jongens alle hoeken van het veld lieten zien. De ruststand was dan ook van dien aard dat een tweede helft vooral in het kader moest staan van herstel en schade beperken: 5-0.

Geknokt voor wat ze waard zijn!

Gelukkig was Jong Brabant in de tweede helft in staat om toch de motivatie op te brengen om te blijven voetballen en te blijven knokken om een doelpunt te maken. Lang bleef het 5-0 en had het zelfs zomaar 5-3 kunnen staan. Echter het was zo’n dag dat het allemaal niet meezit. Drie 100% kansen werden niet verzilverd. Het was wel goed om te zien hoe ze als team deze tweede helft speelden. Geen onvertogen woord tegen elkaar en er samen voor gaan.  Aan de andere kant lukte het Zwaluw nog wel drie keer te scoren waarbij niets op af te dingen viel. Wonderschone treffers waar niemand iets aan kon doen.

Vandaag was een wedstrijd om snel te vergeten en op naar de volgende wedstrijd waar we gewoon weer op 0-0 beginnen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 18-11-2017 11.30 Jong Brabant JO13-1 – Gudok JO13-1

 

 

Zaterdag 28 oktober 2017 Wilhelmina Boys JO13-1 – Jong Brabant JO13-1:  2-1 (0-1)

Onfortuinlijke nederlaag van een goed voetballend rood-wit JO13-1

Het team heeft al elke week laten zien dat ze in de hoofdklasse thuis horen. In de thuiswedstrijden een prachtig moyenne, echter in de uitwedstrijden wil het steeds net niet lukken. Als team weten ze elkaar steeds prima op te peppen en kunnen ze het elke tegenstander moeilijk maken. Vandaag een meer dan uitstekende eerste helft, maar door twee bijzonder ongelukkige doelpunten trekken ze in deze uitwedstrijd weer aan het kortste eind.

De beginfase was duidelijk voor Wilhelmina Boys. Met veel druk naar voren maakten ze het ons moeilijk. Met een bal op de lat is Wilhelmina het dichtst bij een doelpunt. Naast een paar schoten van afstand is het weinig gevaarlijk voor Joris zijn goal. Met dank aan Floris die de wedstrijd van zijn leven speelde met dit keer Stefan aan zijn zijde en met Ted en Dorus die vol aan de bak moesten, maar dit prima vervulde. Jong Brabant kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en het middenveld werd stilaan overgenomen door met name Olivier die zeer dominant als controleur speelde. Naast hem was het Ivar die tussen de linies uitstekend anticipeerde op afvallende ballen. Vanaf de zijkanten waren het Mees en Jop die als schakelpunten fungeerde en met regelmaat de voorwaartsen zochten. Onze jonkies Onno en Luuk deden dit meer dan goed. Beide jongens waren steeds goed aanspeelbaar. Vooral Luuk speelde een voortreffelijke eerste helft en was zijn tegenstander een aantal maal prima te snel af. Helaas lukte het hem net niet om te scoren. Olivier weet de bal ook een keer prachtig op goal te schieten waarbij de keeper applaus kreeg door de bal uitstekend met zijn vingertoppen tegen de lat te werken. Mees komt een keer niet goed uit met zijn stappen en mist kracht om gevaarlijk uit te halen.  De roodwitten spelen in dit deel van de wedstrijd fenomenaal goed. Mooie combinaties  werden gecombineerd met hard werken. Kort voor rust komt dan toch de verdiende voorsprong. Een vrije trap net buiten het zestienmeter gebied wordt vanaf links door Onno prachtig in de uiterste hoek geschoten en de bal vliegt er via de binnenkant van de paal in : 0-1 Dit is tevens de ruststand.

Ongeloof bij de meegereisde supporters

Na rust komt Sep binnen de lijnen voor de moe-gestreden Luuk. Wilhelmina boys gaat meteen op jacht naar de gelijkmaker. Al vrij snel komen ze ook op de 1-1. Er lijkt niets aan de hand, echter een klutsbal vlak voor Joris zorgt ervoor dat de bal in het doel hobbelt. Onnodig komt Wilhelmina boys dus op een gelijke stand. De roodwitten laten het er niet bij zitten en Sep wordt herhaaldelijk gezocht. Olivier zet Sep kort na de aansluitingstreffer aan het werk en Sep kan met een verdediger aan zijn zijde richting de goal lopen. Met zijn rechterbeen schiet hij hem langs de keeper, echter net naast. Fedde inmiddels binnen de lijnen voor Onno probeert samen met Sep voorin opnieuw de voorsprong te forceren. De verdedigers van Wilhelmina boys geven echter geen krimp en handelen kordaat. Kort daarna valt zelf de 2-1 voor de thuisploeg. Uit het niets word een bal het zestienmeter gebied in getrapt. Op miraculeuze wijze sluipt de bal langs twee verdedigers en wordt  Joris verrast en rolt de bal zonder dat iemand hem aanraakt in het doel. Opnieuw een totaal onnodige tegentreffer en enigszins tegen de verhoudingen in (zeker gezien  het krachtsverschil in de eerste helft). Het meegereisde publiek zit vol ongeloof op de tribune. De roodwitten geven echter niet op. Riccardo komt in het veld voor Stefan en met lange ferme trappen probeert Riccardo de voorwaartsen te bereiken. Sep wordt zelfs nog een keer in stelling gebracht door een mooie trap van de man van de wedstrijd : Floris.  Helaas opnieuw geen treffer. Het vertrouwen in een goede afloop ebt weg bij onze jongens. Ze kunnen geen echte vuist meer maken. Het inbrengen van Onno en Luuk brengt hier ook geen verandering in en de teleurstelling is dan ook groot wanneer de scheidsrechter het laatste fluitsignaal geeft. Opnieuw de uitwedstrijd verloren maar coaches Mark en Harm geven in de nabespreking aan trots te zijn op de strijd die de jongens hebben geleverd. Ze kunnen met opgeheven hoofd terug naar Berkel-Enschot. En natuurlijk doet verliezen altijd pijn. Op naar volgende week waar Geldrop wacht en we gewoon op jacht gaan naar de drie punten.

Volgende wedstrijd: zaterdag 04-11-2017 11.30 Jong Brabant JO13-1 – Geldrop JO13-1

 

 

Zaterdag 14 oktober 2017 Jong Brabant JO13-1 – SvSSS 4-0 (1-0)

JO13-1 wint met overtuiging dorpenderby tegen SvSSS

Vandaag stond de derby tegen de buren uit Udenhout op het programma . Beide ploegen waren er bij gebaat de drie punten binnen te slepen. Om de aansluiting te houden moest er gewonnen worden vandaag door de roodwitten. Het team beloonde zichzelf vandaag wel in tegenstelling tot de eerdere verliespartijen en handhaafde zich zo prima in de middenmoot.

In de eerste helft was het een boeiend spel tissen deze twee ploegen. Het was wel voornamelijk Jong Brabant die op de helft van de tegenstander speelde. Echte grote kansen werden er niet gecreëerd. SvSSS kwam er wel steeds beter in en kwam af en toe gevaarlijk opzetten. Toch was het Jong Brabant die als eerste het net weet te vinden. Sep wordt de diepte in gestuurd door Ivar en hij weet het koelbloedig af te maken door de bal feilloos voorbij de keeper te schieten en de stand op 1-0 te zetten. SvSSS probeerde nog wel de gelijkmaker voor de rust te maken. Met hun vlugge buitenspelers en de opkomende middenvelders moesten de jongens uit Berkel-Enschot aan de bak. Toch werden er achterin weinig kansen weggegeven. Dorus, Floris , Riccardo en Stefan zaten er fel op waardoor Joris niet echt in gevaar kwam. De slag moest ook gestreden worden op het middenveld waar Fedde, Ivar en Mees hun verdedigende taken niet uit het oog mochten verliezen bij de snelle omschakelingen van de jongens uit Udenhout. De heren voorin met Luuk ,Olivier en Sep stonden steeds op scherp waarbij Olivier als vanouds veel werk leverde en het zijn tegenstander bijzonder lastig maakte. Met Jop en Onno als invallers kwam er ook weer meer energie waar vooral Jop zich liet gelden en uitstekend werk verrichte in vooral verdedigend opzicht. Er vielen geen doelpunten meer in het eerste bedrijf en met een kleine voorsprong gingen we de rust in.

Joris pakt cruciale bal

De tweede helft was het zaak snel de tweede treffer te maken. Natuurlijk wilde SvSSS ook snel de aansluitingstreffer te maken. De beginfase was het dan ook SVSSS dat meer druk naar voren had. Een paar hachelijke momenten voor de goal van Joris, waarbij hij na een scrimmage in het keepersgebied op fenomenale wijze een bal weet te keren en de gelijkmaker kan voorkomen. Vrijwel in dezelfde minuut is het aan de andere kant wel raak. Onno weet er na goed doorzetten een hoekschop uit te slepen bij de omschakeling. Fedde trapt zoals gebruikelijk de bal vanaf rechts. Hij weet de bal precies bij Floris op zijn hoofd te krijgen die de bal keurig in het doel kopt en de 2-0 staat op het scorebord. Vanaf dat moment was het vooral Jong Brabant wat de wedstrijd domineerde. Met Ivar als controleur op het middenveld , Ted, inmiddels ingevallen achterin die de linksbuiten in bedwang wist te houden en waarbij Sep zich weer eens liet gelden als goalgetter. Het team heeft deze tweede helft laten zien te willen winnen en in alle linies werd strijd geleverd. De roodwitten wisten uiteindelijk een overtuigende winst te behalen. Sep werd nog twee keer uitstekend bediend door zijn teamgenoten waarbij hij op eigen kracht het wist af te maken. Twee prachtige doelpunten waren het gevolg waarmee hij de eindstand op 4-0 wist te bepalen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 28-10-2017 11.15 Wilhelmina Boys JO13-1 Jong Brabant JO13-1

 

 

Zaterdag 7 oktober 2017 Bladella JO13-1 – Jong Brabant JO13-1 3-2 (3-1)

JO13-1 weet achterstand niet meer om te buigen

Vorige week (30 september) behaalde de JO13-1 een dikverdiende en goede overwinning. Met overtuiging en echte teamspirit werd de overwinning binnengehaald tegen Reusel Sport/Cotrans. Met hard werken en de wil om te winnen bleven de drie punten in Berkel-Enschot.  Sep voltooide een echte hattrick en bepaalde de eindstand op 3-0. Daar was uiteindelijk niets op af te dingen!.

Deze week zou het weer andere koek zijn. Hoewel Bladella zijn eerste wedstrijden had verloren stond vooraf vast dat het een zware wedstrijd zou worden. De eerste fase speelden de roodwitten een prima wedstrijd. Bladella kreeg nauwelijks kansen en Jong Brabant drong aan om snel het eerste doelpunt te forceren. Op het middenveld was het Ivar die als een soort stofzuiger fungeerde, met Fedde naast zich, die uitstekend als schakelpunt opereerde. Onno en Jop werkten bijzonder hard waarbij de voorwaartsen regelmatig werden bereikt. Vanaf rechts was het Olivier die een paar keer gevaarlijk doorkwam, echter zonder heel gevaarlijk te worden en ook Sep kwam niet goed in de buurt van de goalie van Bladella.

Een mindere fase van ongeveer een kwartier zou het team uiteindelijk fataal worden. Het lukt Bladella om binnen 10 minuten drie keer te scoren. De roodwitten hadden op dat moment even geen enkel antwoord. Zelfs Joris was kansloos tegen deze storm van de mannen uit Bladel. De vaardige spits was als een plaag voor Dorus en Riccardo waarbij laatstgenoemde zijn handen vol had. Ook vanaf de zijkanten was het alle zeilen bijzetten voor Ted en Stefan. Goed om te zien was wel dat de koppies niet gingen hangen en dat de spelers bleven werken om toch die aansluitingstreffer er in te schieten.  Het is uiteindelijk een vrije trap die zorgt voor de 3-1. Onno legt aan vanaf een meter of 20 en schiet hem hard op goal. De keeper laat hem gelukkig door zijn handen glippen en er gloort weer hoop.

Tweede helft eenrichtingsverkeer

De tweede helft gaan de roodwitten vanaf minuut 1 op jacht naar doelpunten om er in ieder geval een gelijkspel uit te slepen. Vol passie knokken de spelers voor elke meter. Het is al snel dat het tweede doelpunt voor Jong Brabant valt. De aanval begint bij Ivar die de bal inspeelt op Fedde die op zijn beurt Luuk de diepte instuurt. Luuk weet met deze kans wel raad en schiet hem mooi onder in de hoek:3-2. Bladella komt steeds meer onder druk te staan en van achteruit volgt aanval op aanval. Vanaf links is het Mees, terwijl vanaf rechts Olivier op scherp staat om gevaarlijk te worden. Kansen dienen zich ook aan, waarbij Olivier en Fedde helaas missen en er zelfs aan de noodrem wordt getrokken bij Sep door hem aan zijn shirt te trekken (helaas niet gezien door de overigens prima fluitende scheidsrechter) Sporadisch komt Bladella tot een aanval , maar dan is daar steeds Floris die uitstekend corrigeert.  Tot de laatste seconden blijft het spannend, echter de verdiende derde treffer blijft uit . Geen punten vandaag, maar wel een tweede helft waar de jongens met trots op terug mogen kijken .

Volgende wedstrijd: zaterdag 14-10-2017 11.30 Jong Brabant JO13-1 – SvSSS JO13-1

 

 

Zaterdag 23 september 2017  Brabantia JO13-1  – Jong Brabant JO13-1 4-2 (0-2)

JO13-1 geeft voorsprong tweede helft uit handen en start met een nederlaag

Op een prachtig sportcomplex met een lekker zonnetje begon dan vandaag eindelijk de competitie. De vraag zou zijn: “is Jong Brabant JO13-1 er klaar voor”.  Achteraf kunnen we stellen dat ze op de goede weg zijn, maar er moeten zeker nog stappen gemaakt worden. Helaas vandaag duurde de wedstrijd drie minuten te lang om een punt mee naar Berkel-Enschot te nemen.

De eerste fase van de wedstrijd was voor Brabantia, die een paar snelle spitsen tot zijn beschikking had. Gelukkig waren ze slordig in de afwerking en kwam Joris niet echt in gevaar. Gaandeweg de eerste helft begon Jong Brabant beter in de wedstrijd te komen en werden er meer duels gewonnen. Het middenveld van Brabantia speelde ijzersterk en onze middenvelders moesten af en toe naar adem happen. Kansjes dienden zich voor de roodwitten wel aan en het was uiteindelijk Sep die de 0-1 weet te scoren. Nog voor de rust lukt Sep zelfs om nog een keer het net te vinden. Na een mooie steekbal van Onno kapt Sep zijn tegenstander uit en schiet hem met zijn rechter langs de keeper: 0-2. Hij had het nog mooier voor zichzelf kunnen maken , echter tijdens zijn rush naar de goal tikt hij de bal net iets te ver vooruit en kan de keeper de bal onderscheppen. Tevreden gaan we met 0-2 de kleedkamer in , alhoewel we er zeker niet gerust op konden zijn, want Brabantia speelde een prima eerste helft.

De pijp raakt leeg….zonder punten terug!

De tweede helft ging Brabantia op jacht naar de aansluitingstreffer. Helaas viel deze al te snel waardoor zij het gevoel kregen dat er meer te halen was vandaag. Uiteindelijk was dat ook zo. In korte tijd trekken ze de stand recht en staat de 2-2 op het scorebord. De roodwitten knokken voor wat ze waard zijn en hebben in de tweede helft alles gegeven wat in hun macht lag. Echt gevaarlijke kansen kwamen er niet meer, alhoewel de vrije trap van Mees uitstekend werd gepakt door de keeper. Het is uiteindelijk Brabantia die meer energie over heeft en drie minuten voor tijd van afstand Joris weet te verschalken. De bal raakt de onderkant van de lat en een attente aanvaller tikt de bal binnen: 3-2. De roodwitten proberen het nog, echter de pijp is leeg. De spelers hebben alles gegeven en hebben nog te weinig stootkracht over om de gelijkmaker te maken. Het is Brabantia die in de laatste seconde nog de 4-2 weet te maken.

Volgende wedstrijd: zaterdag 30-09-2017 11.30  Jong Brabant JO13-1 – Reusel SportJO13-1

 

Zaterdag 16 september 2017  Jong Brabant JO13-1 – Alliance JO13-1 : 3-2(1-0)

JO13-1 pakt eerste overwinning :werklust wordt beloond met drie punten

Vandaag de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi tegen Alliance uit Roosendaal. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, alhoewel de roodwitten smachten naar hun eerste overwinning. Het team was compleet, echter vandaag zonder coach Mark. Die moest het wedstrijdverloop online volgen.

Met Dorus , Jop en Mees in de wissel betrad het team het veld en kon de wedstrijd beginnen. Alliance begon furieus. Een stormloop van aanvallen  kwamen op Joris af. Alliance raakte zelfs in de eerste vijf minuten de paal en een paar keer waren Joris en zijn verdedigers net op tijd ter plaatse. Jong Brabant kreeg nauwelijks de gelegenheid om van de eigen helft te komen. Na ongeveer tien minuten ging de storm liggen en kregen de roodwitten steeds meer vat op de wedstrijd. Achterin hadden Floris , Riccardo, Ted en Stefan de touwtjes weer steviger in handen. Vanaf het middenveld werd veel druk gezet en voorin waren Sep en Luuk prima aanspeelpunten om de aanval op te zetten. Echte kansen waren er echter nog nauwelijks. Luuk had het al een keer van afstand geprobeerd , echter zijn schot kon gemakkelijk worden opgepakt door de keeper. Toch bleef hij het proberen en een paar minuten later wederom een schot van afstand liet de keeper door zijn handen glippen en de score was geopend 1-0. Dit gaf vertrouwen aan het team en gaandeweg de wedstrijd werd er steeds beter gecombineerd. De wedstrijd werd vooral op het middenveld uitgevochten waar Fedde een zware kluif aan hun midmid had, maar hem aardig in de tang had,  Olivier en later Jop stevige duels uitvochten met hun directe tegenstander en vanaf links Onno en later Mees hun meters moesten maken. Ivar kwam steeds beter in de wedstrijd en was vaker aanspeelbaar. Alliance beschikte over een paar zeer vaardige voetballers voorin, dus het was oppassen geblazen achterin. Ted en Stefan speelden beide uitstekend en gaven hun directe tegenstander weinig ruimte en Floris en Riccardo raken beter op elkaar ingespeeld. Gelukkig gingen we met 1-0 de rust in, mede dankzij Joris die in de eerste helft alert in zijn goal stond en vooral bij de doorschietende ballen prima mee voetbalde.

Op karakter naar de winst

De tweede helft maakte Dorus zijn opwachting. De belangrijkste boodschap aan het team voor de tweede helft was ervoor te zorgen dat duels gewonnen zouden worden. Duidelijk was dat er twee teams op het veld stonden die aan elkaar gewaagd waren. Ook in het tweede deel van de wedstrijd was het voor elke meter knokken. Goed om te zien dat de roodwitten (vandaag in het geel) meer en meer de combinatie aangingen met elkaar.  Er kwamen kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Sep werd een paar keer uitstekend de diepte in gestuurd door Ivar en Fedde. Zijn schoten misten net de goal. Ook Olivier was een paar keer gevaarlijk in de buurt van de goal. Het is uiteindelijk een hoekschop die voor de bevrijdende 2-0 zorgt. Jop is alert bij de afvallende bal en schiet hem hard in het doel. Op dat moment een terechte voorsprong, want Jong Brabant speelde een sterke fase in de wedstrijd. De winst was echter nog niet binnen want Alliance had zich er nog niet bij neergelegd. Binnen de kortste keren weten zij namelijk twee keer te scoren en staat het 2-2 met nog iets minder dan tien minuten te spelen. De roodwitten lieten in het laatste deel zien dat ze beschikken over de juiste teamspirit en toonde karakter. De mouwen gingen omhoog en de druk werd opgevoerd. Met nog een paar minuten te spelen is het Ivar die een op scherp staande Sep aanspeelt. Die ziet op zijn beurt de keeper te ver voor zijn goal staan en speelt hem prachtig over de keeper heen: 3-2. Dat het met teamspirit goed lijkt te zitten werd na het doelpunt wel zichtbaar. Zelfs de reservespelers sprinten het veld in om het doelpunt met hun teamgenoten te vieren. De laatste minuten hield Joris zijn doel schoon en de eerste overwinning was een feit. Nu op naar de start van de competitie!

Volgende wedstrijd: zaterdag 23-09-2017  11.00 Brabantia JO13-1 – Jong Brabant JO13-1

 

Zaterdag 09 september 2017  RBC JO13-1  –  Jong Brabant JO13-1  6-0(4-0)

Zware seizoenstart voor JO13-1

Het seizoen 20-17-2018 is weer van start, zo ook voor de JO13-1 van Jong Brabant.

De spelers en de staf zijn bekend en de eerste wedstrijden zijn al weer gespeeld.  Het team bestaat uit spelers van  het team JO12-1 van vorig seizoen: Joris, Riccardo, Dorus, Stefan, Ted, Fedde, Ivar, Mees, Jop, Olivier aangevuld met drie talenten  uit de JO11-1: Onno, Floris en Luuk die rechtstreeks hun opwachting maken in de JO13-1 en Sep die terugkeert op het vertrouwde nest .

Coaches Mark en Harm zijn in hun nopjes met deze jongens en hebben de opdracht om van deze individuen een team te maken dat zijn mannetje kan staan in de hoofdklasse.  De eerste wedstrijden (één vriendschappelijk en twee bekerwedstrijden ) zijn pittige partijen geweest tegen zeer sterke tegenstanders. Twee teams die divisie gaan spelen en een team wat ook uitkomt in de hoofdklasse. Als ze nog niet met twee voeten op de grond stonden, is dat nu wel het geval. Toch moet gezegd worden dat de jongens ook al hebben laten zien dat ze echt wel wat in hun mars hebben en stapje voor stapje groeien ze richting de competitie om op 23 september er te staan voor de eerste competitiewedstrijd.

Afgelopen zaterdag was in de aanloop naar de competitie  zelfs een echte wedstrijd in het stadion van RBC. De bekerwedstrijd  tegen RBC JO13-1. Stond op het programma. Zij hadden hun eerste wedstrijd met 10-0 gewonnen, dus een zware opgave stond vandaag te wachten. Aangekomen in de kleedkamer , waar ieder zijn eigen stoeltje en douche (niet onbelangrijk) heeft,  waren de mannen toch al wel onder de indruk. Nadat de jongens de tactische instructies hadden ontvangen mochten ze door de spelersingang het veld betreden om aan de  warming-up te beginnen. Na de warming-up mochten de spelers zich opstellen in de spelerstunnel om vervolgens samen met de jongens van RBC onder begeleiding van het RBC lied het veld te betreden. Dit alles onder luid applaus van de meegereisde supporters uit Berkel– Enschot.

Klokslag 12.30 start de wedstrijd en is al snel duidelijk dat we tegen een bijzonder technisch vaardig team spelen. Meteen werden we met de rug tegen de muur gezet  en moesten  de roodwitten alle zeilen bijzetten om geen tegengoal te incasseren. Positioneel was het voor de jongens ook nog zoeken en kreeg RBC veel ruimte om te voetballen.  Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 die wat ongelukkig werd weggegeven.  Jong Brabant probeerde wel onder de druk uit te spelen, maar kwam moeilijk van de eigen helft af. Toch lukte dat een keer met bijna zelfs de 1-1 tot gevolg. Een hoekschop wordt ingekopt door Floris die zeer attent door de keeper van RBC van de lijn wordt gehaald. De roodwitten hadden de eerste helft verder weinig in te brengen en RBC weet de score uit te bouwen tot 4-0.

Gelukkig was er na rust een iets ander beeld van de wedstrijd.  Jong Brabant beet meer van zich af en er was meer strijd op het veld zichtbaar. Er werden meer duels gewonnen en een paar keer kwamen de roodwitten er goed en snel uit. Olivier kwam zelfs een keer oog in oog met de keeper, echter die stond ook deze  keer zeer oplettend te keepen en weet de bal tot hoekschop te keren. De tweede helft lukt het RBC nog om te scoren waarbij zij twee maal vanuit mooie combinaties het doel weten te treffen en de einduitslag van 6-0 op het scorebord zetten. Al met al een bijzondere ervaring voor onze jongens waarbij duidelijk zichtbaar was dat ondanks de nederlaag het team stapjes aan het maken is en zich aan het klaarstomen zijn voor de competitiestart.

Veel succes jongens!!!

 

Volgende wedstrijd: zaterdag 16-09-2017  11.30 Jong Brabant JO13-1  – Alliance JO13-1 (beker)